Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Synthfestivalen Electronic Summer och winter lägger ner

Ytterligare en festival går i graven. Arrangörerna meddelar att Electronic Summer och winter i Göteborg görs för sista gången.

Electronic summer har sedan starten år 2012 klassats som Sveriges största synthfestival. De elektroniska evenemangen har funnits i två varianter. En på sommaren som har ägt rum på Brewhouse och en på vintern på Musikens hus.

LÄS MER: Festivalen som ska rädda synthen

Känner sig låsta - lägger ner

Trots att biljetterna har varit näst intill slutsålda år efter år, väljer arrangörerna Sebastian Hess och Henrik Wittgren att lägga ner. Inför sjunde upplagan av Electronic summer går de ut med att 2017 års festivaler blir de sista.

– Det har gått väldigt bra men när man kört några år är det dock lätt att hamna i samma hjulspår. Vi känner oss låsta till en del saker såsom formatet, datum, lokal och förväntningarna från gästerna. Vi känner därför att vi vill tänka lite nytt, säger Sebastian Hess.

"Nu siktar mot nya kul projekt"

Electronicfestivalerna har blivit en mycket folkkär tillställning och människor har kommit ömsom för att uppleva musiken, ömsom att träffa likasinnade och umgås.

– De flesta minnena som har satt sig är kring alla fantastiska besökare som har återkommit till festivalerna varje år. Vi har lärt känna mycket folk och skapat många nya vänner. Vi tar med oss otroligt många fina minnen när vi nu siktar mot nya kul projekt, säger Henrik Wittgren.

Vad är det för nya projekt?

– Musikmässigt har vi vår publik inom synth och elektronisk musik och det är dem vi vill rikta oss till i första hand. Konceptet i sig kommer bli annorlunda. Om det blir återkommande eller ej och hur det ser ut har vi inte bestämt. Vi har en del idéer men först vill vi försöka göra det bästa av de sista Electronic summer och Winter.

Mest läst