Kungs remix av "This girl" har spelats över 407 miljoner gånger. Pressbild.
Kungs remix av "This girl" har spelats över 407 miljoner gånger. Pressbild.

Summerburst: Kungs hyllar Larsson

ANNONS
|

"Monsterhit" är ett missbrukat ord, men i Kungs fall kan det ändå vara berättigat att använda. Hans remix av Cookin' on 3 Burners låt "This girl" har spelats över 407 miljoner gånger på Spotify. Det är en svindlande siffra, och ett faktum som står i kontrast till hur han går med på att göra en intervju en dryg halvtimme före sin spelning på Summerbursts stora scen.

- Det är helt galet. Jag gjorde låten i mitt sovrum och hade inte en tanke på att den skulle få ett sådant genomslag. Vart jag än åker i världen så har folk hört den, säger han.

ANNONS

Bland de övriga artisterna i startfältet i Göteborg är det bara Zara Larsson som överträffar Kungs när det gäller antal spelningar av en enskild låt, och Larsson – som tillsammans med Justin Bieber i Stockholm utgör festivalens popinslag – är en av artisterna Brunel är mest intresserad av.

- Hon är en otrolig sångare och jag har aldrig sett henne live. Så Larsson och Deadmau5 skulle jag vilja se. Och sedan kan jag rekommendera Angerfist, som spelar på den mindre scenen, säger han.

TT

Fakta: Affischnamn på Summerburst Göteborg

Fredag: Zara Larsson, Deadmau5, Dimitri Vegas & Like Mike, Kungs, Tïesto, Alok, Krewella.

Lördag: Mike Perry, Steve Angello, Zedd, Dimitri Vangelis & Wyman, Eric Prydz, Brohug, Martin Solveig, Marcus Hägg.

ANNONS