Fares Fares har hela världen som arbetsplats och är för tillfället aktuell i två tv-serier, "Westworld" och nya "Deep state". "Det har varit superkul och roliga människor att arbeta med", säger skådespelaren om sina erfarenheter.
Fares Fares har hela världen som arbetsplats och är för tillfället aktuell i två tv-serier, "Westworld" och nya "Deep state". "Det har varit superkul och roliga människor att arbeta med", säger skådespelaren om sina erfarenheter.

Strong och Fares möts i ny spionserie

Vad händer när en man som trott att han lagt livet som spion bakom sig plötsligt tvingas in i det livet igen? Det är grunden för den nya actionserien ”Deep state” där Fares Fares dyker upp i en biroll.

ANNONS
|

"Deep state" är en brittisk spionserie i åtta delar som handlar om den före detta spionen Max Easton, spelad av Mark Strong. Han blir tvingad tillbaka till fältet för att hämnas sin sons död men inhoppet i den gamla världen leder honom vidare in i ett hemligt krig där olika underrättelsetjänster använder kaoset i Mellanöstern som sitt främsta vapen.

- Det är en man som slits mellan att vilja vara en bra pappa och det brutala liv som han åter tvingas in i, säger Strong när TT besöker inspelningen i centrala London.

ANNONS

Perfekt för dramatik

Det är inte den första spionhistoria han är med i, bland annat har han medverkat i Tomas Alfredsons ”Tinker tailor soldier spy”.

- Jag blir erbjuden många sådana roller, och jag gillar det. Spionhistorier är perfekta som drama. Det handlar om förtroende, förräderi, fara, våld, här finns möjligheter att berätta om allting.

Mark Strong är 54 år gammal och säger att detta med ålder är viktigt för serien.

- Max är en äldre man som tvingas in i det som är en yngre mans spel och försöka komma in i det han var bra på förr.

Hemlighetsfull Fares

I det första avsnittet dyker svenske Fares Fares upp i en viktig roll, som han är hemlighetsfull kring. Han är kräsen när han väljer sina jobb och tyckte först att hans rollfigur var med för lite.

- I och med att han bara är med i första avsnittet. Men rollen är kul skriven och eftersom Mark Strong är med så tänkte jag: "what the hell". Och jag är extremt glad att jag gjorde det, inte minst eftersom jag lärde känna regissören och vi kommer att springa på varandra igen, säger skådespelaren som precis kommit tillbaka till hemstaden Stockholm efter filmjobb i Danmark.

ANNONS

Dessförinnan jobbade han med tv-serien "Westworld", vars andra säsong har rullat igång på HBO Nordic.

- Det har varit väldigt trevligt att filma och bo i Los Angeles men jag skulle inte vilja bo där permanent. Nu har jag andra saker på gång men jag måste få andas hemma ett tag, just nu håller jag mest på och städar och tvättar och fixar med grejer, jag älskar att göra sånt.

"Deep state" får premiär på Fox Sverige den 23 april. En andra säsong är redan på gång.

TT

Fakta: "Deep state"

ANNONS