Miley Cyrus budskap var tydligt då hon uppträdde under demonstrationen för skärpta vapenlagar.
Miley Cyrus budskap var tydligt då hon uppträdde under demonstrationen för skärpta vapenlagar.

Världsstjärnor stöttade de ungas protest

Demi Lovato, Miley Cyrus, Jennifer Hudson och Ariana Grande – flera världsartister intog scenen under lördagens demonstration för skärpta vapenlagar i USA. Men det var de unga initiativtagarna, bland annat elever som överlevt skolskjutningen i Parkland i Florida, som var de starkast lysande stjärnorna.

ANNONS
|

Ariana Grande framförde "Be alright", Miley Cyrus sjöng sin "The climb" och Jennifer Hudson sjöng Bob Dylans "The times they are a changeing" och skanderade "Vi kräver förändring" tillsammans med publiken som hade samlats för att protestera tillsammans i Washington DC under parollen March for Our Lives på lördagen.

Demi Lovato framförde "Skyscraper".

- Jag är så glad över att vara här med alla er och över att få dela min röst med er så att vi kan bli hörda tillsammans, sade hon.

ANNONS

Pengar från Clooney

Även skådespelaren George Clooney har uttryckt sitt stöd till rörelsen och tillsammans med sin fru Amal Clooney har han donerat 500000 dollar, motsvarande 4,1 miljoner svenska kronor till arrangemanget. I ett brev till amerikanska The Guardian , som på fredagen styrdes av gästredaktörer från studenttidningen på skolan i Parkland där 17 dödades vid en skjutning förra månaden.

"Amal och jag ställer oss bakom er, vi stöttar er, vi är tacksamma för det vi gör. Ni gör mig stolt över mitt land igen", skriver han.

Lady Gaga, Jennifer Lopez och Jimmy Kimmel har engagerat sig i frågan genom att sponsra bussar som hjälper ungdomar runt om i landet att ta sig till demonstrationen.

"Vår buss är en av 17 bussar som representerar de som miste livet i skolskjutningen i Parkland och alla de som dödas till följd av vapenvåld varje dag", skriver Gaga på Twitter.

McCartney deltog

Även Taylor Swift har engagerat sig i helgens stora protest och skriver på Instagram att hon har gjort en donation för att visa sitt stöd.

"Ingen ska behöva gå till skolan och vara rädd för vapenvåld. Eller till en nattklubb. Eller till en konsert. Eller till en bio. Eller till den plats man utövar sin religion", skriver hon.

ANNONS

På plats vid demonstrationen var även Paul McCartney som hyllade John Lennon.

- En av mina bästa vänner sköts ihjäl här i närheten, så det är väldigt viktigt för mig, sade han till CNN.

TT

ANNONS