Stefan Holm: "Då kanske man inte behöver vara här"

Stefan Holm är tveksam till om alla ska ha rätt att ställa ut på Bokmässan. - Om ens åsikter bygger på att människor inte är lika mycket värda kanske man inte behöver vara här, säger han till GP.

ANNONS
|

Höjdhopparen Stefan Holm är initiativtagare till novellsamlingen "Noveller från Värmland" och är på plats på Bokmässan. Han är tveksam till om alla ska ha rätten att ställa ut på mässan, även om årets tema är yttrandefrihet.

- Det är väl den stora frågan, både jag och nej. Egentligen inte någonstans, det finns ju åsikter som går stick i stäv med yttrandefrihet när man själv kämpar emot det och det bygger på att människor inte är lika mycket värda. Då kanske man inte behöver vara här heller.

Att Bokmässan har temat yttrandefrihet tycker han dock är centralt.

- Jag tycker det är ett bra tema och ett viktigt tema. Det känns väl som att folk ibland missförstår vad yttrandefrihet är men det är en otroligt viktig rättighet som vi har i Sverige som vi bör försvara med alla möjliga medel.

ANNONS

Vad gör du annars framöver, förutom att vara på Bokmässan?

- Jag drar snart igång grundträningssäsongen med mina höjdhoppare, där i bland Sofie Skoog som var sjua på OS i Rio. Jag sitter som IÅK-ledamot, jag är pappa till en kille som snart fyller tolv så det finns att göra på dagarna.

ANNONS