Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Stefan Eriksson tog hem årets "Farmen"-final. Pressbild.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Stefan Eriksson är årets farmare

  Årets "Farmen"-final blev en jämn historia och till slut avgjordes det hela med hjälp av 40 gram råg. Stefan Eriksson, utmanaren som tog sig in i tävlingen efter att ha tillbringat två veckor i skogen, är årets farmare.

  När de tidigare deltagarna fick chans att utse en förstekämpe i söndagens säsongsfinal av "Farmen" föll valet på Stefan – men han gick segrande ur duellen och efter att ha vunnit över Helena Hedqvist i finaltävlingen var det han som stod kvar som vinnare av årets "Farmen" i TV4.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Det är helt sjukt, säger vinnaren i programmet.

  Upprörda känslor

  De gamla deltagarna valde honom till förstekämpe, med risk för att slås ut först av de tre finalisterna, med motiveringen "sist in först ut". Han kom nämligen in i programmet på riktigt när nästan halva säsongen var förbi, efter att först ha tillbringat två veckor i skogen bortom gården. Inte heller Helena Hedqvist var med från säsongens start.

  - Det är två jävla luffare som står i final så jag skiter i vilket om jag ska vara helt ärlig, det är människor som inte har varit med från början, säger Gustav Anestam från åskådarläktaren i programmet.

  "Ilska och ledsamhet"

  Efter en mycket jämn final avgjordes det med en utslagstävling. Finalisterna skulle måtta upp två kilo råg. Hedqvists våg stannade på två kilo och 225 gram och Erikssons på ett kilo och 925 gram.

  För Helena Hedqvist tog förlusten hårt.

  - Just nu känner jag bara ilska och ledsamhet inom mig. Jag tror att det kommer gå över när jag inser att jag har blivit tvåa, säger hon i programmet och fortsätter:

  - 40 gram, det är ingenting. Och det är surt att det var det som avgjorde.

  "Farmen" leds av Paulo Roberto och vinnaren går inte bara hem med titeln Årets farmare – utan också med en halv miljon kronor.