Refused finns bland de band som hyllar pensionären Tommy "Tompa Eken" Ekengren. Arkivbild.
Refused finns bland de band som hyllar pensionären Tommy "Tompa Eken" Ekengren. Arkivbild.

Stödkonsert för pensionerad punkikon

Refused, Weeping Willows, Teddybears, Moneybrother, Nomads och Sator. Alla samlas de för en stödkonsert för Tommy Ekengren, mer känd som "Tompa Eken", på Södra Teatern i Stockholm den 16 mars.

ANNONS
|

Det var i somras som Stockholms och hela Sveriges punkscen blev en legendar fattigare när Ekengren meddelade att han lämnar sin roll på kafét och konsertlokalen Kafé 44 efter nästan 30 år som arrangör och bullbagare. Då hade han varit en centralgestalt inom svensk punk sedan han var med och startade konsert- och kulturlokalen Ultrahuset i slutet på 1970-talet.

Nu vill alltså de band han haft samröre med ge något tillbaka.

På teaterns hemsida skriver arrangörerna att den svenska musikscenen inte vore densamma utan Ekengren: "Avtrycken han har gjort på människor går inte att mäta. Nu har den gode Tompa gått i pension (...) Därför tänkte vi så här… Han gav oss en chans, flera chanser till och med, så vi går ihop och gör en konsert där alla pengarna går oavkortat till Tompa som tack för allt".

ANNONS

En del av intäkterna går även till Kafé 44. biljetterna släpps den 25 januari och bland övriga medverkande finns Asta Kask, De Lyckliga Kompisarna samt tillfälligt återförenade Monster och Coca Carola.

TT

ANNONS