Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Här blir Zlatan en tv-spelskaraktär

Zlatan Ibrahimović överger gräsplanen för att bli universums mästare i ett kommande mobilspel – Vi ville göra något nytt och oväntat, och ett spel som kan uppskattas av många men djupt nog att bli riktigt bra på, säger Markus Koos, en av spelets utvecklare.

Kändisar som tar tillfället i akt och släpper spel med dem själva i fokus är inget nytt. Störst av dem alla är troligtvis Kim Kardashians "Kim Kardashian: Hollywood" som dragit in hundratals miljoner kronor. Den som letar hittar även spel med Taylor Swift, Gordon Ramsey, Shakira och Chuck Norris i huvudrollerna. Nu är det dags för Zlatan att bege sig till rymden. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den 17 augusti släpps mobilspelet "Zlatan Legends" där Zlatan Ibrahimović överger gräsplanen för att bli universums mästar, och svenska utvecklaren Isbit Games, som Zlatan själv är delägare i, utlovar en helt ny slags actionfylld sport i rymden, där möjligheten finns att både spela mot och som Zlatan iklädd en Iron Man-liknande metalldräkt.

– Det var viktigt att hitta ett koncept som kunde ta vara på Zlatans styrkor och personlighet. Vi ville göra något nytt och oväntat, och ett spel som kan uppskattas av många men djupt nog att bli riktigt bra på, säger Markus Koos, VD på Isbit Games till GP.

Nära samarbete

Spelet har varit under utveckling i två år, och Markus Koos berättar att Zlatan varit delaktig genom hela processen.

– En av hans främsta inputs genomgående har varit att han vill att spelet ska vara en riktig utmaning för de som lägger ner tiden och tränar. Vi har också setts kontinuerligt då både rörelsemönster och röster är Zlatans egna som vi har spelat in tillsammans.

I första klippet här nedan kan du få se när Zlatan beger sig till rymden:

Andra kändisar som har mobilspel

Katy Perry - "Katy Perry Pop" - En bisarr blandning av action och musikspel där du ska samla låttexter i rollen som Slim Shady.

Jason Statham - "Sniper X with Jason Statham" - Skjut terrorister tillsammans med actionstjärnan Jason Statham.

Shaq - "ShaqDown" - 1994 släpptes kultförklarade tillika hånade fightingspelet "Shaq Fu". 2013 återvände han och slogs mot zombier.

Shakira - "Love Rocks starring Shakira" - Ett pusselspel från "Angry Birds"-utvecklarna med popstjärnans namn fastklistrat på toppen.

Gordon Ramsay - "Ramsay Dash" - En matlagningsspel där Ramsay självklart står och svär i bakgrunden.

Tyga - "Kingin' World Tour" - Spring ifrån paparazzi och samla pengar som den kända rapparen.

Chuck Norris - "Nonstop Chuck Norris" - I rollen som Chuck Norris ska du klå upp skurkar, precis som skådespelaren brukar göra i större delen av filmerna han är med i.

Mest läst