Bild: Micke Grönberg/SR
Bild: Micke Grönberg/SR

Sommar i P1: Anders Göranzon

Göranzon bjuder på spännande och intressanta berättelser om det polisiära arbetet.

ANNONS
|

Inledningsvis frågor som berör. ”Gör vi någon nytta?” och ”skulle morfar och morfar vara stolta över mig nu?” Kommissarie Anders Göranzon pratar om våld med dödlig utgång. Den tunga kriminaliteten och den organiserade brottsligheten. Hur det är att alltid jobba mot det okända och inte veta vad som kan hända, att varje dag försöka göra vårt samhälle bättre.

Anders Göranzon underhåller med berättelser vi kommer ihåg, berättat ur ett annat perspektiv. Det är spännande, intressant. Han berättar om i höstas när han och kollegan var med i en amerikansk intervju varpå president Trump sedan utbrister ”se bara vad som hände i Sverige igår” och refererar till kravallerna i Husby för flera år sedan. Och svenskarna bara ” vad hände igår, sa du?”

ANNONS

Vi får en fin inblick i polisiära insatser och en vacker bild av dåtidens Rinkeby. Om det vore Torsten Wahlund som läste upp Göranzons manus, hade det kunnat vara vilken deckare som helst. En bästsäljande roman om Stockholmsförorterna. Svaren på dina frågor, Anders: Ja, ni har gjort nytta. Och ja, morfar och mormor skulle vara stolta.

ANNONS