Leila Lindholm.
Leila Lindholm.

Sommar i P1 16/7: Leila Lindholm

ANNONS
|

Hur hinner hon allt? Programledare, bokförläggare, inredningsexpert, mamma…

Själv uttrycker hon det som att hon har många korvar på grillen, men orkar det mesta för att hon drivs av sin vilja att inspirera människor.

Läs också: Fräsch mat från tv:s bakdrottning

Leila Lindholm berättar om sitt liv och sin karriär med stark inlevelse och vid ett par tillfällen märks det att hon är särskilt berörd. När hon var barn och hennes mormor tynade bort i cancer hölls hon av omtanke utanför och fick aldrig möjlighet att bearbeta sorgen.

ANNONS

Den andra centrala händelsen, som blev en vändpunkt i hennes liv, var när hon i tjugoårsåldern bestämde sig för att söka upp sin marockanske far. Efter det blev alla andra utmaningar, som att ställa sig framför en tv-kamera, småpotatis.

Vi får intressanta inblickar från en restaurangvärld där det finns en hel del dinosaurier kvar som inte drar sig för att nypa kvinnliga kollegor i baken och där tjejer fortfarande hamnar i kallkök, medan killarna anses klara utmaningarna i varmköken bättre.

Hon avslutar med att uppmana alla unga kvinnor att inte ge upp sina drömmar utan att kämpa på. Och visst kan hennes karriär och hennes Sommarprogram tjäna som en sporre för många som vill hitta sig själva och därigenom kunna gå sin egen väg.

Sista två meningarna: "Motivationen ligger i att inspirera och dela min glädje med dig. Det här var mitt Sommar i P1, tack så mycket för att ni har lyssnat."

Musik: Hakar ofta i innehållsmässigt. Mest blues och rock: Ray Charles, Marvin Gaye och Sarah Dawn Finer. Hon spelar Bruce Springsteen för sin älskade mamma.

Fredagens sommarvärd: Sverker Olofsson, journalist och programledare.

ANNONS