Olof Wretling.
Olof Wretling.

Sommar 29/7: Olof Wretling

ANNONS
|

”Åh nej, vad pinsamt att de råkade lägga på samma låt igen”, hinner jag tänka när skådespelaren Olof Wretling spelar Vaya Con Dios gamla hit Nah Neh Nah för andra gången på rad. Men det är inget misstag. I stället är det en av hans mest älskade figurer, nycirkusartisten Katla, som utsetts till musikläggare och nu fattat tycke för låten. Den spelas fyra gånger, vilket säkert irriterar en och annan lyssnare. Men upprepningshumorn och det skickliga växlandet mellan rolllgestalt och Olof själv är lysande.

I samma anda är Wretlings sommarprat djupt humoristiskt, men också varmt och mänskligt. Den röda tråden är männen i hans liv och på bred norrländska berättar han om många av dem. Roliga anekdoter om en originell morfar balanseras fint mot sorgen efter fadern, som gått bort i cancer.

ANNONS

Wretling konstaterar att det är en fin tradition som inletts, att låta honom tala i riksradion på Olof-dagen, så nästa sommar ska han tala om kvinnorna i sitt liv. Han låter också lyssnarna få ett smakprov genom en berättelse om sin mamma. Ett underfundigt och kaxigt sätt att även infoga kvinnor i ett strålande sommarprat.

Musik: Förutom Vaya Con Dios bland annat Håkan Hellström och Ola Magnell.

Sista meningen: Vi hörs igen nästa sommar!

Nästa Sommarvärd: Helena Bergström, skådespelare och regissör.

ANNONS