Solid sound riskerar läggas ner

Rasrisk även i Museiparken stoppar Solid Sound igen och nu riskerar festivalen att inte bli av alls.

ANNONS
|

Bokade artister för årets Solid Sound är bland annat Miriam Bryant, Bob Hund och Joel Alme.För drygt en vecka sedan stod det klart att rasrisk på Riversideängen gör att musikfestivalen Solid Sound måste flytta.

Men nu visar det sig att inte heller det nya alternativet Museiparken fungerar. Det är rasrisk även där visar den undersökning som Uddevalla kommun gjort, skriver Bohusläningen.

– Jag fick rapporten om undersökningen av kajstabiliteten i går och utifrån den så har vi gett beskedet att det av säkerhetsskäl inte går att hålla festivalen i Museiparken, säger Anders Löfström, projektledare på samhällsbyggnadsförvaltningen Uddevalla kommun.

ANNONS

I fredags var hoppet gott för arrangörerna av Uddevalla Solid Sound.

– Vi har under hela tiden haft en tät kontakt med kommunen och i förra veckan fick vi indikationer på att det såg ljust ut att lösa sig med Museiparken, men inget var hundra, säger Simon Tehyrell, som arrangerar festivalen tillsammans med Pontus Blom.

– Jag har inte varit inblandad i ärendet mellan festivalen och Museiparken, så jag kan inte kommentera hur det diskuterades i förra veckan, säger Anders Löfström.

Under tisdagseftermiddagen kommer ansvariga chefer på kommunen att diskutera om de kan ge Uddevalla Solid Sound klartecken för att få arrangera festivalen på Riversideängen, men med nya restriktioner.

Tidigare gav kommunen beskedet att man av säkerhetsskäl ska hålla sig 40 meter bort från vattnet vid Riversideängen. En ny bedömning visar att säkerhetsavståndet ska vara 10 meter i öster och 35 meter i väster. En förändring som kan öppna upp för att festivalen kan hållas på ängen.

– Det är vi som äger marken och har ansvaret om något händer, säger Anders Löfström.

– Vi hoppas såklart att vi ska kunna vara på Riverside. Om det skulle vara möjligt att genomföra festivalen där så känns det ändå som att ingen på kommunen vågar stå som ansvarig på pappret, säger Simon Tehyrell och fortsätter:

ANNONS

– Samtidigt tycker vi det är bra att detta kommer upp till ytan nu så att inget allvarligt hade kunnat hända, säger Simon Tehyrell.

Om ni får nej från kommunen att nyttja Riversideängen, vad gör ni då?

– Vi kommer kämpa så länge det finns hopp. Men vi har börjat skissa på en plan B.

Vill du säga något om den planen?

– Nej, det tar vi om det blir aktuellt.

ANNONS