Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Skam-stjärnan längtar till Göteborg

Gabrielle: Jag har alltid velat åka de bästa turerna på Liseberg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Succé-serien Skam gav norska stjärnan ett lika oväntat som uppskattat genombrott i Sverige. Sångerskans hit 5 fine frøkner spelas flitigt på Spotify och nu matar Gabrielle på med en ny låt i månaden som tillsammans bildar den ep som kommer i maj.

Först ut är låten Vekk meg opp som säkerligen kommer att spelas när Gabrielle och hennes band kommer till Trädgår'n den 18 mars och sedan till Stora scenen på Liseberg den 12 juli.

- Det är fantastisk kul att få den här chansen, det var absolut ingenting jag har planerat för. Jag har varit nöjd med att ha min publik och Norge, säger Gabrielle som snabbt fick boka in resor till Sverige får såväl spelningar som intervjuer.

- Vi höll precis på att göra färdigt det sista på mina nya låtar när allt brakade loss. Nu blir det betydligt mer jobb under våren än vad jag hade räknat med, men det är som sagt var bara roligt.

Har du varit mycket i Sverige förut?

- Nej, alldeles för lite. Men varje gång jag åkt förbi Liseberg där på motorvägen har jag känt att jag velat stanna och sticka in och testa alla berg-och-dalbanor. Nu kanske jag äntligen kan passa på.

Vad är grejen med låten 5 fine frøkner som gör att så många gillar den?

- Det där alltid svårt att säga, men jag tror många delar känsla som mina närmaste kompisar beskrev när jag spelade upp den för dem första gången. Man blir stark och upprymd och kanske nostalgisk på samma gång. Den handlar om att vara ett starkt gäng som delar allt, som det är under en period av livet. 

Det är Norge-feber i Sverige just nu. Finns det mer att hämta hos er för den som inte kan få nog?

- Ha, ha, ha. Absolut! Det görs mycket bra musik i Norge så om jag får sällskap av fler landsmän vore det härligt. Men jag kan förstå att ni inte varit jätteintresserade tidigare, ni svenskar är ju så fantastiskt bra på popmusik själva.