Saker att göra med barn i Göteborg på helgen

Hammarkullekarnevalen är den perfekta familjefesten och mors dag faktiskt inte ett kommersiellt jippo som man kan tro. Klara Grape tipsar om vad du kan göra med barnen i helgen.

ANNONS
|
Bild: Elisabeth Alvenby

Fredag: Fredagsmys med djur

Föräldralediga har fördelen att kunna besöka Plikta under tidpunkter när lekplatsen inte är översvämmad. Och på fredagar bjuder parken in till mys med djur. Just denna fredag står Skånegås och Orusthöns på agendan.

Plikta 10.30 – 12.00
Bild: Jonas Lindstedt

Lördag: Hammarkullekarnevalen

Den finaste familjefest vår stad har att erbjuda! Sedan 1974 har Hammarkullekarnevalen varit en kär tradition. På lördag gå det stora karnevalståget av stapeln, men är ni sugna på en dag till så går barnens dito på söndagen. Överhuvudtaget är hela programmet späckat av allt från samba och twerk till serbisk dans och paradorkester. Plus mängder med mat och prylknallar – är det något barn älskat sedan minst 1974 så är det att köpa godis och pryttlar från stånd.
Bild: Mickan Palmqvist

Söndag: Ta mor till havet

Japp mors dag, det är inte ett kommersiellt påhitt som vissa kanske tror. Solen ska visa sig och båtarna går typ en gång i kvarten. Asperö, Brännö, Styrsö eller Kössö – valet är ditt. Men glöm för all del inte matsäcken. Mammor gillar att äta goda grejer precis lika mycket som sina barn!

Föräldraguiden

Lisa Stevik och Klara Grape skriver varje vecka om livet som förälder och ger tips om aktiviteter och saker man kan göra med barn kommande helg. Följ Föräldraguiden för att få en pushnotis i din mobil när detta publiceras.

LÄS MER:Barn, Mello och det moderna musiksamhället 7,5 poäng

LÄS MER:Så här kommer vi att guida er till stadens barnkultur

LÄS MER:Möt GP:s nya krönikörer – med inriktning på kultur och familj

ANNONS