Så skyddas SKAM-skådespelarna

Från och med fredag finns den efterlängtade tredje säsongen av norska tv-serien SKAM på SVT Play. I den ligger fokus på karaktären Isak. Men den som vill höra skådespelarnas tankar kring serien får vänta - de skyddas nämligen från media.

ANNONS
|

Serien Skam, som tagit tv-världen med storm, harredan rönt internationell uppmärksamhet och vunnit flera prestigefyllda tv-priser i hemlandet.

Berättelsen somutspelar sig i och runt Hartvig Nissen, en norsk gymnasieskola, kretsar kringtjejkompisarna Eva, Noora, Sana, Vilde och Chris, och tittarna bjuds in att dela deras drömmar, längtanoch kärleksproblem. I säsong tre får vi följa Isak, som kommer ut som homosexuell.

SVThar flitigt gjort reklam för den nya säsongen i sociala medier, dock utan att använda den NRK-trailer niser ovan, där ett vattenkrig bryter ut i killarnas omklädningsrum. Istället har de valt att visa två andra kortfilmer,något som fått tidningen QX att reagera och prata om "en förbjuden SKAM-trailer."

ANNONS

Seriens unga skådespelare, som snabbt blivit Norges mest populära skådespelare,har konsekvent skyddats från media. Istället uppträder de, enligt en uttänkt strategi, i sociala medier enbart som sina rollfigurer. NRK, som har skapat serien, har sagt att det handlar om att skådespelarna ska hållas borta från rampljuset så mycket som möjligt, på grund av deras unga ålder.

Framträdde i Skavlan

Under en unik intervju i Skavlan pratar Josefine Frida Pettersen, seriens Noora, ochTarjei Sandvik Moe som spelar Isak om hur de som privatpersoner ute på stan kommit att blandas ihop med sina rollfigurer. Bland annat berättarJosefine Frida Pettersen om ett besök på krogen, dåhon beskylldes för att inte ha åldern inne (Noora är bara sexton år), och anklagades för att använda falskleg.Thomas Hayes, som spelade William i säsong ett och två, har valt att hoppa av serien. För norska tidningen Verdens gang berättar han att han fattat beslutet eftersom han kände att tiden var inne och ville utvecklas som skådespelare. Men trots hans egna utsago spekulerar fans i att han har hoppat av för att all uppmärksamhet har blivit för mycket.

LÄS MER: SKAM-skådespelare nära att slängas ut från krog

En fjärde säsong av SKAM spelas just nu in i Norge och väntas komma senare i vår.Dessutom förberedsen amerikansk version av serien.

ANNONS
ANNONS