Så hyllar rockvärlden Lemmy

ANNONS
|

Flera giganter inom rock och musikvärlden har tagit till internet och sociala medier för att uttrycka sin sorg efter bortgången av Motörheadsångaren Lemmy Kilmister. Flera så som Ozzy Osbourne och Nikki Sixx från Mötley Crue uttrycker saknaden av en vän som de inte längre kommer få träffa medan andra som Metallica hyllar en idol och hjälte som hjälpte att forma dem som band och personer. Nedan följer ett urval av hyllningarna. Artikeln uppdateras.

Ozzy Osbourne: "Jag har förlorat en av mina bästa vänner, Lemmy, i dag. Han kommer att bli saknad. Han var en krigare och en legend. Vi ska ses på andra sidan."

ANNONS

Metallica: "Lemmy, du är en av huvudorsakerna till att det här bandet existerar. Vi är för evigt tacksamma för all din inspiration. RIP"

Eddie Trunk, radio och tv-personlighet: "Skickat till mig av Rob Halford för att dela till alla. Mer kommer. RIP Lemmy. Du är saknad."

Sharon Osbourne: "Min kära vän, Lemmy, har gått bort. Jag har känt honom i 38 år. Han kommer att vara så saknad men aldrig glömd.

Gene Simmons, Kiss: "Lemmy: Vila i fred, min vän."

Paul Stanley, Kiss: "Lemmy har gått bort. Det fanns bara en som honom. Han var så mycket mer än vad folk visste."

Nikki Sixx, Mötley Crüe: "Kommer att sakna dig kompis och våra samtal. Du var alltid en klippa av värdighet."

Joe Perry, Aerosmith: En sann rocker från början till slut. Vi kommer alla att se dig igen, snart nog."

Corey Taylor, Slipknot:

Flea, Red hot Chili Peppers: "Herregud, Lemmy har fått reda på den stora hemligheten. En av de största rockstjärnorna genom alla tider. En unik och otrolig basspelare. Min hjälte. Wow:"

ANNONS

Billy Idol: "Lemmy RIP. Mina tankar går till hans familj."

Dave Mustaine, Megadeth: "Farväl Lemmy, jag älskar dig broder."

Rob Halford, Judas Priest: "Mitt hjärta har brustit, jag älskar dig Lemmy."

David Coverdale, Whitesnake: "För Lemmy, skål!"

Ice-T

Scott Ian, Anthrax: "Han levde ett liv av drömmar och han lämnade det på topp. Han var Motörhead och han spelade rock & roll!"

Dave Navarro: "Fred och kärlek till Lemmy och hans familj!"

Fred Durst, Limp Bizkit

Ashba:

ANNONS