"P3 musikdokumentär" har nu premiär och det första avsnittet handlar om popstjärnan Rihannas liv. Arkivbild.
"P3 musikdokumentär" har nu premiär och det första avsnittet handlar om popstjärnan Rihannas liv. Arkivbild.

Rihanna först ut i "P3 musikdokumentär"

P3 musiksatsar med en ny dokumentärserie som kommer att gå på djupet i olika artisters liv. Först ut är "Rihanna – antihjälten från Barbados", där allt från fans till aktivister uttalar sig om superstjärnan.

ANNONS
|

Premiäravsnittet av "P3 musikdokumentär" följer Rihannas liv och uppväxt, från de tidiga åren i Barbados som kantades av våld och missbruk, till en karriär som popprinsessa.

Det första avsnittet beskrivs som "historien om en artist som besöker strippklubbar, röker gräs och pratar utan filter. Med hjälp av systerskap, humor och revanschlust mot revisorer och skivbolagsbossar, ska Rihanna komma att definiera en hel generation."

Medverkar gör bland annat "Peter", en gerilla-affischerare som skapade rubriker inför Chris Browns konsert i Göteborg 2012, när han satte upp bilder på Rihannas ansikte efter att Brown hade misshandlat henne.

ANNONS

"Det är ju orättvist att Rihanna ska låna ut sitt ansikte och speciellt sitt misshandlade ansikte för att man vill berätta att Chris Brown är ett kräk. Men det är en del av historien om henne också", säger "Peter", som egentligen heter någonting annat, i ett pressmeddelande.

"P3 musikdokumentär" släpps från och med nu varannan tisdagsmorgon i Sveriges Radio Play, och är producerat av Vendela Lundberg och Axel Winqvist.

TT

ANNONS