Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Rhys. Bild: Pressbild.
Rhys. Bild: Pressbild.

Rhys låter det mörka sippra fram i nya singeln

Fem frågor till Rhys – sångerskan som är aktuell med sin andra singel, Last dance.

Hur kommer det sig att det blev just den här låten just nu?
– Ja, alltså egentligen var det meningen att Last dance skulle bli min första singel men sedan vände vi på ordningen och släppte Swallow your pride först. Men det viktiga var att det skulle vara två ganska olika låtar så att jag inte hamnade i ett fack med en gång. Två ballader på raken hade känts lite låst.
Även om den nya låten är mer dansant är den bitterljuva känslan genomgående i båda låtarna. Du trivs med det uttrycket?
– Ja, verkligen. Det känns som min grej. Texterna är viktiga för mig, det måste vara en text som handlar om någonting jag upplevt själv eller i alla fall kan relatera till. Då ligger det mörka närmare till hands.
– Men därmed inte sagt att jag alltid är deppig, jag är en ganska glad person. Sedan tycker jag om när musiken är mer lättsam, men texten drar åt det ledsna.
Vad har du lärt dig som låtskrivare sedan du började göra det här på heltid?
– Oj! Massor, verkligen hur mycket som helst. Jag jobbar ihop med Jörgen Elofsson som har hur mycket erfarenhet som helst så jag lär mig nya saker varje dag. Vi funkar så bra tillsammans, han förstod redan från början vad jag strävar efter med musiken.
Du har en fantastisk röst, men hur har den utvecklats på senare tid?
– Tack! Jag kan variera mig mer nu. När jag sjunger mina egna låtar vet jag verkligen hur jag ska använda nyanser i rösten. Sedan kan jag kliva in i en annan roll och sjunga på andra sätt när jag och Jörgen gör demos på låtar som ska skickas iväg till andra artister.
Du bodde i USA under barndomen och har ena foten kvar där - är det en fördel när du ska ta dig fram i musikbranschen?
– Det tycker jag. Jag har tidigt lärt mig att ta plats och uppträda inför andra. Jag fick scenvana tidigt. Men jag är inte sådär supersocial som en del amerikaner kan vara till vardags.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mest läst