Raw comedy club – The Super tour | Med Axis of awesome, Reg D Hunter, Kristoffer Appelquist, Marika Carlsson och Mårten Andersson

ANNONS
|

Komikern Mårten Anderssons humorkoncept Raw comedy club, som startade 2004 och har etablerat sig som en arena för svensk och internationell ståuppkomik, är på turné i landet. Med är komikerna Marika Carlsson, Kristoffer Appelquist, samt den amerikanske ståupparen Reginald D Hunter och australiska humorbandet Axis of evil.

Det är en ganska stillsam och ojämn kväll, mer socialt he-he än sprutande skrattårar, hälften under bältet och den bästa hälften – Appelquist i ett lysande Eddie Izzard-inspirerat nummer om det våldsamma Malmö – över. Även Marika Carlsson har sina poänger, men har en mellankväll.

ANNONS

Reg D Hunter är en ny bekantskap, som hellre väljer den samhällsgrundade resonerande humorn än går på de uppenbara flåsskratten. Bland annat pratar han om hur svårt det är att debattera ett ämne när den är ”misframed”, det vill säga fokuserar på fel saker. Så driver han med den amerikanska abortdebatten, den konservativa högern, samt kvinnor som han tycker använder mäns dåliga handlande för att rättfärdiga egna misstag.

Något av en besvikelse är Axis of awesome, som hajpats efter sin youtubeframgång med låten 4 ­chords, som många svenskar hörde första gången i SVT:s Hitlåtens historia. De är varken supervassa som komiker eller musiker och har ett studentikost scenspråk. Men lite kul är deras låt om hur man gör en äkta pojkbandslåt.

ANNONS