Peter Jihde leder ny diabetesgala i TV3

TV3 satsar på en ny gala för att samla in pengar till forskning om diabetes. Programledare blir Peter Jihde, som lånas ut av TV4.

ANNONS
|

'

Peter Jihde, som bland annat känns igen från TV4:s "Nyhetsmorgon", drabbades av typ 1-diabetes 2012. Nu lånas han ut av TV4 för att leda Sveriges första diabetesgala, en ny insamlingsgala för forskning kring diabetes, i TV3 den 14 november.

- För mig är det ett privilegium, det är väl den enskilt viktigaste arbetskvällen under mina år inom radio och tv. Jag är otroligt tacksam att jag får vara en del i det här. Det viktiga är att berätta för ett land, i det här fallet, om en sjukdom som allt fler i Sverige och i världen får, tyvärr, säger Peter Jihde till TT.

ANNONS

information

Under den två timmar långa galan kommer det bland annat att visas personliga berättelser och artistuppträdanden, samt informeras om diabetes.

- Galor i många fall handlar mycket om att berätta om folk som kämpar mot en sjukdom och sedan att samla in pengar för att kampen ska kunna fortsätta. Vårt tänk är väl framför allt i grund och botten att informera, berätta, att det här är diabetes, så här många har det, och har du det så kan du tänka såhär, om inte så ska du tänka såhär för att undvika det, för du vill inte ha det, säger Peter Jihde.

Samhörighet

Han hoppas också att de som har diabetes känner samhörighet.

- Jag hoppas att de ska få en fin kväll, i form att det kommer att bli en jäkligt bra tv-gala med folk som har diabetes, som visar att man kan vara både artist, musiker eller något annat, trots att man har sjukdomen. Och att de känner någon form av samhörighet, säger han.

Biljetter till galan, som direktsänds i TV3, Viafree och Viaplay från Grand Hotel i Stockholm, är gratis och släpps den 2 oktober.

TT

ANNONS