Peter Jöbacks jul blir en helkväll

ANNONS
|

Uppbackad av Cookies N Beans, fem lokala körer, ett elvamannaband och med scenografi av Viktor Brattström bjuder Peter Jöback in till ett rejält julkalas i Göteborg framöver.

Planerna på julföreställningen tog form sedan Peter Jöback blivit hitbjuden för att titta på Joe Laberos show i The Theatre för något år sedan och då fick frågan om han skulle vilja sätta upp något på samma scen.

- Det kändes spännande med en julföreställning som man kan ha kvar på samma ställe, i stället för att åka runt med den.

Föreställningen i Gothia Towers The Theatre kommer att blanda musik och berättelser med personliga iakttagelser om traditioner, familj, julen som högtid.

ANNONS

- Jag ser verkligen fram emot att göra en helkväll, det blir tre timmar med god mat och en gemensam resa med publiken. Vi ska skapa en julvärld. Det kommer att handla om vad det är att vara människa och om att vara barn. Jag vill också ta upp saker som är lite mörkare med julen, men alla ska gå därifrån med ett enormt hopp om att vi kan förändra, berättade Peter Jöback för GP tidigare i år.

Läs också: Här är konserterna som ger dig julstämning

Läs också: Artister jagar perfekta receptet för julstämning

Föreställningen har fått namnet Jag kommer hem igen till jul, precis som det album han först motvilligt gick med på att göra för 13 år sedan. Julskivor var något för äldre artister, tänkte han, men ändrade sig. Ett bra beslut, skulle det visa sig. Jag kommer hem igen till jul är Peter Jöbacks mest populära skiva, såld i över 600 000 exemplar.

När Peter Jöback får frågan om vilken låt i föreställningen som betyder mest för honom blir svaret Leonard Cohens Hallelujah.

- Min svenska version av den låten har betytt mycket för mig, den blev en sådan stor succé.

ANNONS

Också Göteborg har en särskild plats i Peter Jöbacks hjärta.

- När vi kom hit med Duvemåla, när Göteborgsoperan var helt ny, blev vi så väl mottagna. Det kändes som att det var här man gillade min rollfigur Robert bäst. Jag känner alltid en enorm kärlek och värme när jag kommer hit och spelar.

Hans julföreställning kommer också att få en rejäl dos lokal färg – eller åtminstone ton – med tanke på att fem Göteborgskörer deltar i föreställningen. Körerna Caleido, Härlanda Voces, Chalmers Sångkör, Stage Voice Sweden och Göteborgs ungdomskör kommer att hjälpa till att få riktigt tryck bakom Hallelujah och alla de andra sångerna.

Jag kommer hem igen till jul har premiär 25 november och spelas fram till 9 januari.

ANNONS