Oscarsgalans mest ikoniska modeögonblick

ANNONS
|

För en utomstående kan det vara lätt att se på Oscars-galan som ett enda stort glamouröst event. I själva verket är det två: Röda mattan – och dendär tre timmar långa ceremonin inne i Dolby Theatre.

När galan direktsänds i 200 länder är det bara vinnarna som syns. Men på röda mattan, därtv-kanaler och fotografer trängs för att fånga kändiseliten från sin bästa sida,har alla chansen att glänsa i ramljuset. Det är här stilikoner skapas.

LÄS OCKSÅ:25 skådisar som spelat riktiga personer på film

– Oscarsgalan är Hollywoods utan tvekan största och mest prestigefulla gala och övervakas av i princip varenda medium i hela världen. Här vill man verkligen inte misslyckas vad gäller sin röda mattan-look och oavsett vilken stil man väljer gäller det att bli ihågkommen, säger sajten Rodeos modeprofil Nadia Kandil till GP.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Quiz: Vad kan du om Oscarsgalan?

– Kändisarna på röda mattan jobbar ofta tillsammans med en designer och något av de stora modehusen och tillsammans jobbar fram eller väljer en outfit som är passande. Modehus som är återkommande favoriter är Dior, Valentino, Chanel, Elie Saab och Versace, säger Nadia Kandil som kommenterat klänningarna i bildspelet ovan.

Klicka i bildspelet för att senågra av Oscars-historiens största modeögonblick.

ANNONS