Love Antell är aktuell med den nya ep:n "Ideal och livet". Samtidigt arbetar han med nya Florence Valentin-låtar. "Vi ska spela in de närmaste veckorna, tanken är att det ska bli några låtar", berättar han.
Love Antell är aktuell med den nya ep:n "Ideal och livet". Samtidigt arbetar han med nya Florence Valentin-låtar. "Vi ska spela in de närmaste veckorna, tanken är att det ska bli några låtar", berättar han.

Omvärderar Melodifestivalen – för sönerna

Ideal kontra verklighet? På sin nya ep undersöker Love Antell bilden om hur han vill vara, och hur han lever nu. Samtidigt arbetar han för fullt på nya Florence Valentin-låtar.

ANNONS
|

Ep:n "Ideal och livet" tar vid där "Flytta på molnen" slutade. Det började med vad Love Antell beskriver som en pretentiös idé – att släppa en ep-trilogi i stället för ett helt album. Även hans nuvarande livssituation påverkar hur han släpper musik.

- Jag är småbarnsförälder, och då är de korta perspektiven väldigt sköna för mig. Jag tänker att jag gör en ep i taget, så får vi se vart det barkar, säger Love Antell och skrattar.

ANNONS

Titelspåret är i grunden en relationstext om honom och hans flickvän. På ep:n skriver han även om en vän som gått från att sjunga internationalen på första maj, till att rösta på SD – och i låten "Tänker på pengar" har han hittat en humoristisk sida av sig själv.

- Man tänker kanske inte på det när man hör min musik, men jag tycker att det finns mycket humor i mina texter och "Tänker på pengar" är en väldigt humoristiskt låt för mig. När jag sjunger låtraden "varenda jävel upp med era händer", det är nästan lite "får man skriva en så dålig textrad?", säger han.

Malpåse med låtidéer

När han tillbaka på sina gamla Florence Valentin-plattor känner han likadant.

- Jag tror inte ens att jag har uppfattat mig som humorist, men det kanske är för att jag jobbar på att framställa mig så seriös som möjligt hela tiden, säger han.

ANNONS

Florence Valentin ligger bakom hits som "Pokerkväll i Vårby gård", Spring Ricco" och "Upp på sociala, och ner på systemet". Nu har det snart gått tio år sedan deras senaste platta, som inte längre går att köpa i butik. I och med jubileet såddes att frö om att ta upp stafettpinnen igen. Bandet drog ut på landet, skrev musik, och i framtiden kommer åtminstone en, kanske flera låtar med Florence Valentin.

- Det var som att hitta en gammal jacka på vinden, "fan den här schyssta gamla jackan har jag glömt". Sedan insåg jag för egen del att jag har en gammal malpåse där jag slängt gamla Florence Valentin-idéer som jag inte använt, berättar han.

"Tävlar inte i musik"

Småbarnsåren och föräldraskapet har påverkat Love Antells musik på fler sätt än att det nu tar längre tid att skriva låtar. Han har börjat omvärdera tidigare självklarheter i livet.

- Jag fick frågan av Christer Björkman för några veckor sedan om jag ville vara med i Melodifestivalen. Jag kände att "det kan jag inte göra" eftersom att ett av mina ideal är att inte tävla i musik. Samtidigt vet jag att min äldsta grabb hade älskat att jag var med, så jag behövde några dagars betänketid innan jag tackade nej. Om jag till och med kan omvärdera Melodifestivalen har de satt djupa spår i mig, och jag kommer säkert att vara med i ett sådant sammanhang på grund av barnen, säger Love Antell.

ANNONS
TT

Fakta: Love Antell

Love Antell föddes 1980 och är mest känd som frontman i bandet Florence Valentin.

Florence Valentin grundades 2002 och släppte sin sista platta, "Spring Ricco" 2009. Nu har gruppen återförenats och arbetar med ny musik.

Love Antell har bland annat släppt soloalbumen, "Gatorna tillhör oss" (2012) och Barn av Amerika (2015), ep:n "Flytta på molnen" och är nu aktuell med "Ideal och livet".

ANNONS