"Om Ryanair vore en pub"

ANNONS
|

Humorgruppen The Happy Gang gör succé på nätet med sin video "Om Ryanair vore en pub". I videon försöker en kund köpa en öl på en pub som har samma betalupplägg som Ryanair. I videon syns Mike Ericsson och Hampus Algotsson, ursprungligen från Kristianstad, med Hampus numera boende i Göteborg. I Göteborg har gruppen tidigare också gjort videon "Ordvitsaren i uraffären" där Ur & Penn i Nordstan utsätts för en ordvitsare, "Mimaren i staden" där Hampus prövar på livet som Mimare på Brunnsparken och "Mike: Kärleksdikten" där Mike bekänner sina känslor på Frölunda Torg.

Varför startade ni kanalen The Happy Gang, Hampus Algotsson?

ANNONS

– Det drivs väl mest av att vilja få folk att skratta. Mer pretentiöst är det inte. Vi hade gärna hållit på med humor som jobb förstås. Jag är aktiv som ståuppkomiker och Mike håller på med rap battle och spoken word vid sidan av våra knegarjobb.

Hur kom ni på att ni skulle göra en video om Ryanair?

– Det var jag som kom på den på jobbet för ett par månader sedan. Jag tänkte på om vi skulle ha tilläggspriser på samma sätt som på Ryanair och hur det hade sett ut. Så tänkte jag på en sketch där det handlade om öl i stället och då blev det här systemet som de har så himla tydligt. Dessutom blev det lite roligare och fick hög igenkänningsfaktor.

Kommer ni göra mer konsumentkritik av det här slaget i framtiden?

– Ja, det kan väl hända. Målsättningen är ju främst att vara roliga mer än satiriska. Hade vi främst velat kritisera Ryanair hade vi kanske gått på några andra saker än tilläggsuppgifterna. Så vi blir nog ingen satirgrupp efter detta men vi kan göra mer satir.

Vad vill ni göra av The Happy Gang i framtiden?

– Nu har vi ju triggats igång av uppmärksamheten vi fått, så vi filar på mer sketcher och tänker köra hårt i höst. Då är det lite lugnare för oss i övrigt så då har vi tid att producera mer. Man blir lite triggad av uppskattning från andra.

ANNONS

ANNONS