New York Times tipsar om Way out West

ANNONS
|

Den amerikanska tidningen beskriver Way out west som en genrebrytande musikfestival som för samman elektronisk musik med rock och hip hop. Det här året kan man få se den svenska duon The knife, Neil Young och Alicia Keys i den grönskande Slottsskogen.

– Det är alltid trevligt när vi uppmärksammas internationellt av större media. Men minst lika trevligt när lokala musikbloggar eller små web-fanzines skriver fint. Vi hoppas även att publiken tar åt sig eftersom de är den viktigaste anledningen till varför Way out west är så bra, säger Joel Borg från Way out west.

Göteborgsfestivalen har ett gott rykte, inte bara i Sverige utan även utomlands. I The New York Times är Way out west med på tidningens topp tre resetips just nu.

ANNONS

I helgen släppte festivalen sin podcast, vilket är en nyhet för i år, och dessutom tillkom Sibille Attar och Dungen till spelschemat.

Joel Borg förklarar att arrangörerna bakom Way out west sedan länge reser runt och besöker många olika festivaler runt om i världen och tycker att göteborgsfestivalen står sig bra i jämförelse.

– Vi vet att Way Out West är något väldigt speciellt. Och därtill har världens bästa publik.

ANNONS