En av Netflix högsta chefer lämnar strömningsföretaget efter att han använt "N-ordet" två gånger under möten med anställda. Arkivlöv.
En av Netflix högsta chefer lämnar strömningsföretaget efter att han använt "N-ordet" två gånger under möten med anställda. Arkivlöv.

Netflixchef använde "N-ordet" – avgår

En av Netflix högsta chefer, Jonathan Friedland, lämnar strömningsföretaget efter att han använt "N-ordet" två gånger under möten med anställda.

ANNONS
|

Friedland, som var kommunikationschef, tillkännagav själv på Twitter att han slutar på företaget efter att två gånger ha tillrättavisats för att ha använt det rasistiskt nedsättande ordet – som också är kontroversiellt eftersom det är ständigt närvarande inom hip-hopkulturen men i princip helt tabu att använda i andra sammanhang.

"Jag lämnar Netflix efter sju år. Ledare måste stå över klander i de regelverk vi har och tyvärr misslyckades jag följa detta när jag på ett okänsligt vis pratade med mina medarbetare om ord som är förolämpande i komiska sammanhang", skriver han.

ANNONS

"Jag mår förfärligt av den smärta jag åsamkat människor på ett företag som jag älskar, och där jag vill att alla ska känna sig behövda och uppskattade", fortsätter Friedland.

Netflixledningen var inte tillgänglig för kommentar efter besked et, men tidskriften Variety har publicerat det meddelande som vd:n Reed Hastings skickade till alla medarbetare fredags:

"Jonathan har bidragit stort inom många områden, men hans användande av N-ordet vid minst två tillfällen har visat en oacceptabelt låg känslighet och medvetenhet om rasism och ligger inte i linje med vårt företags värderingar".

TT-AFP

ANNONS