Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Dexter+Holland+Offspring
Dexter Holland i The Offspring på Liseberg 1999. Bild: Adam Ihse

The Offspring till Liseberg

The Offspring var ett av 1990-talets stora punkrockband, med succéalbumen Smash och Americana, samt – icke att förglömma – singeln Pretty fly (for a white guy), en viral hitlåt innan begreppet ens fanns. I sommar kommer de till Liseberg.

Senast The Offspring spelade på den göteborgska nöjesparken var 1999. Två decennier senare återkommer de till Stora scenen, tillsammans med anrika svenska skatepunkbandet No fun at all som support.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

27 juni är det dags för sommarens stora punkafton. NFAA stiger upp på scenen klockan 19.00, följt av huvudakten klockan 21.00.

–Det blir en favorit i repris, nu nästan 20 år senare, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexandersson i ett pressmeddelande.

Inga ungtuppar

The Offspring grundades 1983 och fick sitt stora genombrott 1994 med tredje albumet Smash, som innehöll listklättrarna Self-Esteem och Come out and play (Keep em separated). En andra storhetstid inleddes i slutet av 1990-talet med albumet Americana (1998). Skivan innehöll den låt som kom att bränna sig in permanent i minnescellerna hos flera generationer ungdomar med i stort sett enbart MTV som källa för ny musik: Pretty fly (for a white guy). Sångaren Dexter Holland, som valde musiken framför en karriär som läkare, hade då klippt av sig sina dreads, och bandets sound var i allmänhet mer städat och radiovänligt.

Alla i bandet förutom relativt nytillsatta trummisen Pete Parada är en bit över 50 vid det här laget. Svenska No fun at all är inte heller några ungtuppar. Bandet grundades 1991 och öppnade för The Offspring redan under ett av deras tidigaste Göteborgsbesök 1994.

Innebär den digra samlingen livserfarenhet på scenen mer eller mindre ös? Som vanligt lär det bero på publiken. Och både The Offspring och NFAA har hängivna fans, inte minst i Sverige.

Mest läst