Stort skivbolag släpper kattmusik

Musikern David Teies idé blev en succé: musik för katter. Nu har han skrivit på ett avtal med Universal Records som blir det första stora skivbolaget som släpper ett katt-album.

ANNONS
|

Cellisten David Teie har ägnat hela livet år musik. I 18 år har han varit musiker i bland annat National Symphony Orchestra.Dessutom har han spelat cello på Metallicas album S&M.

För ett år sedan gjorde han någotannorlunda:2008 skrev han två låtar till katter.

- De skulle ha varit stora hits på katternas Billboard-listor. Om det nu hade funnits något sådant, sade han till Washington Post.

Katt-musik blev succé

Musiken har gjorts med akustiska instrument och ska matcha deras frekvenser.Tester visar att katterna både blir intresserade av musiken och gillar vad de hör.77% av alla katterna som lyssnade på hans låtardiggade dem. Detta kan jämföras med "människomusik" som i princip inga katter uppskattar.

ANNONS

LÄS MER:Katter lyssnar på musik med hjärtat

Resultatet var givet: för första gången i världshistorien hade någon producerat riktig katt-musik. Därför skapade han en insamling för att göra ett helt album,Music for Cats,somblev en succé. Efter att tusentals människor engagerat sig och donerat pengar blev det till slut ett album.

"Har blivit mitt livsuppdrag"

Nu har David Teie gjort ett avtal med Universal Records vilket innebär att ett stort skivbolag för första gångensläpper kattmusik.

"Att göra musik för djur har blivit mitt livsuppdrag. Jag vill få fram skönhet och bekvämlighet från musiken till så många arter som möjligt" skriver han på sin hemsida.

David Teie arbetar just nu på universitetet Maryland´s School of Music. Hans forskning och teoretiska arbete har publicerats i flera stora tidningar.

ANNONS