Skjuter bort ännu fler väljare

Under hösten recenserar GP Kultur de olika partiernas vallåtar. Nu har turen kommit till MUF:s Moderat såklart. Jonathan Bengtsson är inte övertygad.

ANNONS

”Jag kommer att rösta på nått annat parti, den här sög getpung”.

Omdömet är, skulle man kunna säga, något bryskt. En Youtube-användare som kallar sig "K Gubbas" har lyssnat på MUFs vallåt Moderat såklart. Efter detta kommenterat att han nu har för avsikt att lägga sin röst på ett annat parti. K Gubbas riktar här fokus mot en tydlig känsla hos den vanlige medborgaren. Politiker tar inte kultur på allvar. Kanske är det då också korrekt att, som K Gubbas, bestraffa dem.

LÄS MER:"En olustig, kristet ihålig produktion"

Moderat såklart är nu inte riktigt så oanvändbar som K Gubbas låter påskina. Men nästintill.

ANNONS

Synthen inger en känsla av förfrämligande och olust. Sånginsatsen saknar alla de drag hos mänskligheten som gör den intressant. En central del i låten är ett parti där frasen ”allt bli, bra bra, bra, bra, bra” upprepas. Detta fyller ett spännande syfte, nämligen det motsatta. Det låter istället som om allting kommer gå mycket dåligt.

LÄS MER:"SSU vet inte återhållsamhet"

Moderat såklart är dels obetydlig fulhouse, men också en möjlighet som försnillas. Här fanns för MUF en yta att demonstrera att kultur är något betydelsefullt. Här fanns också utrymme för ungdomsförbundet att bekämpa den slöa, eller mycket träffsäkra, bilden av högerpolitik som en underkänd avsats för skapande. Här fanns en möjlighet för resning. Moderat såklart väljer istället en annan inriktning: att skjuta bort ännu fler människor från partiet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS