Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/4

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Skönt gung från Texas gentlemän

  Texas Gentlemen är enormt samspelta efter att ha kompat såväl Ed Sheeran som Nikki Lane och Leon Bridges.

  Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

  Skivor

  Countrymix
  Texas Gentlemen
  TX Jelly
  (New West/Border)
   

  Countryfunkkollektivet Texas Gentlemen har backat såväl Kris Kristofferson och Nikki Lane som Ed Sheeran och Leon Bridges, och de imponerade stort med grymt gung och charmerande scennärvaro när jag såg dem i våras. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Men det var på hemmaplan i Texas, på en ranch bland hästar och cowboyhattar, och den där sprudlande spelglädjen och det smittande countrydrivet har väl inte riktigt klarat av att spelas in, pressas ihop och ges ut på skiva. Texas Gentlemen vinner helt enkelt på att upplevas live. 

  Det sagt är det stundtals ett riktigt skönt debutalbum som Beau Bedford och hans band jammat fram inne i musikhistoriska Fame-studion i Muscle Shoals, Alabama.

  De blandar tidlös pedal steel-country i låtar som My way – där Paul Cauthen för övrigt lånar ut sin imponerande sångröst – med instrumental struttfunk, solstekt loungepop med tydliga ekon av tidig Hall & Oates och en avslutande Kinky Friedmanflirt.

  Ja, det spretar väldigt mycket, men allt som oftast är det kul att lyssna. Och Texas Gentlemen är sanslöst musikaliska, den saken är klar.