Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

APTOPIX+2014+New+Orleans+Jazz+Festival+-+Weekend+1+-+Day+1
Carlos Santana på New Orleans Jazz & Heritage Festival. Bild: TT Nyhetsbyrån

Santana till Göteborg

Carlos Santana kommer till Göteborg. Till sommaren spelar den gamle gitarrhjälten i Trädgårdsföreningen.

Den 70-årige Carlos Santana är en av världens mest säljande gitarrister. Sedan genombrottet med rockgruppen som lånade hans namn, och som spelade på den allra första Woodstockfestivalen, har Santana sålt närmare 100 miljoner album. Mycket såklart tack vare gamla jättehits som Black magic woman, men även "nyare" låtar som Maria Maria och Smooth (med sångaren Rob Thomas) från albumet Supernatural har hjälpt till att cementera mexikan-amerikanens status i musikvärlden.

Även om det var länge sedan Carlos Santana och hans band som nyligen återförenades hade en stor hit är han en av branschens verkliga tungviktare med mängder Grammysar och andra priser, och med ett minst lika personligt färgat gitarrspel som Mark Knopfler (utan jämförelser i övrigt) har Santana lyfts fram som något av en musikalisk visionär som "överskrider genrer, kulturer och geografiska platser" som det står i pressreleasen.

1998 blev Santana invald i Rock And Roll Hall Of Fame och den 20 juni kommer den mexikanskfödde amerikanen till Göteborg med sin Divination tour.

Förra året kom albumet Santana IV, den första plattan med gruppens gamla laguppställning från 70-talet på många många år, och den fick ett väldigt mixat mottagande bland recensenterna. På senare år har Santana även arbetat ihop med The Isley Brothers, med betydligt bättre resultat.

Mest läst