Monstret är redo för framtiden

ANNONS
|

Enligt Jacob Johansson själv är han inte den som sitter och väntar på att saker och ting ska hända. Efter att ha insett att hans förra musikprojekt fick läggas på is dröjde det inte länge innan han fann sig själv skissandes på material till en ny platta, den här gången helt och hållet på svenska.

– Jag tycker det blir lättare att vara direkt men fortfarande behålla nyanseringen när man sjunger på svenska. Det blir mer naket och personligt om man skippar översättningsprocessen, säger Jacob Johansson.

Att det är just texterna som står i fokus när Det Stora Monstret gör musik går det inte att ta miste på. Låtarna på EP:n är utelämnade och ärliga.

ANNONS

– Men en grym låt ska inte bara ha stark text, melodin är minst lika viktig, tycker jag. Det är det jag försöker fokusera på när jag skriver.

Av en händelse fick producenten Christoffer Berg, mannen som producerat bland annat Depeche Mode, The Knife och Fever Ray, nys om materialet. Inte lång tid därefter var samarbetet ett faktum, och Berg började med att lägga på syntljud och en mjuk, tung botten på låtarna.

– Han fick höra lite av materialet och gick igång på det, vi fick en stark musikalisk kontakt. Efter ett tag gick vi in i Svenska Grammofonstudion i Göteborg och gjorde snabbt pålägg på mina råa hemmainspelningar, säger Jacob Johansson.

I morgon spelar Det Stora Monstret alltså förband till Jens Lekman, men vad händer i framtiden då?

– Förhoppningsvis gör jag det jag gör nu. Lever, skriver låtar, spelar in skivor och åker runt och spelar för folk.

ANNONS