Lisa Nilsson, Erik Söderlind | Nefertiti, lördag

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS
|

I händerna på livet är signaturmelodi för det fina och ömsinta samarbetet mellan jazzgitarristen Erik Söderlind och Lisa Nilsson. Balladen om ensamhet och tid som stannat är ett vackert prov på de lyriska och melodiska kvaliteterna hos de här två,och hur väl Lisa Nilsson förvaltar en berättartradition med röster som Olle Adolphson och Sonja Åkesson för att nämna två.

Den sistnämnda tolkas också denna varma kväll på ett utsålt Nefertiti, när Lisa Nilsson gör Åkessons Monolog.

Lika bra sjunger hon Lars Gullins Danny's dream, i sin egen tolkning med egen text, Dagnys dröm.

Men det är med gamla popballaden Säg det igen som tiden stannar några minuter denna kväll. Det är en gastkramande vacker version inför en knäpptyst publik.

ANNONS

Det är befriande att Lisa Nilsson i detta sällskap bjuder på gamla hits samtidigt som hon gör jazzstandards och brasilianska klassiker.

Andra set blir mer tillbakalutat, som ett jam med publik, med The shadow of your smile, en underbar Autumn leaves och Nilssons fina Små rum.

Erik Söderlind spelar med en rund och varm ton och med en nypa blues ständigt närvarande i sin snygga gamla Epiphone. Hans temperament passar utmärkt också för de brasilianska nummer de framför.

Efter närmare två timmar avslutar kvartetten med Himlen runt hörnet.

Javisst, den gamla jazzpärlan.

Det är mycket fint.

Det är inte alltför äventyrligt att tänka sig att det här är starten på ett långt och fruktbart samarbete mellan de här fina musikerna.

ANNONS