Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Jakob, Kurt & Courtney och Lucinda!

GP:s Jan Andersson tipsar om Jakob Nyström, Kurt & Courtney och Lucinda Williams.

Nytt album: Algesten

En gång i tiden sjöng Jakob Nyström i Umeås kanske finaste popband, Isolation Years, men numera är han solo och sjunger sina sånger under namnet Algesten. Hans självbetitlade solodebut var ett av förra årets bästa album, och nya Pilgrim som släpps idag är nästan lika starkt. Den här gången är sångerna förankrade i gode vännen Olof Wretlings (Mammas nya kille, Klungan) föreställning Diagnoserna i mitt liv, och tillsammans gästar de Storan på torsdag och fredag nästa vecka (då även albumet släpps). Humor och musik, hand i hand.


Nytt samarbete: Kurt  & Courtney

Det låter lite olycksbådande, Kurt & Courtney, men nu handlar det om Vile och Barnett, inte Cobain och Love. I dag släpper de sköna albumet Lotta sea lice, med en uppdaterad version av Viles Peeping tomboy, en PJ Harvey-inspirerad cover på Jen Clohers Fear is like a forest (utan fiol) och en handfull nyskrivna egna sånger. Två singer/songwriters betyder inte att det blir dubbelt så bra, men Kurt Vile och Courtney Barnett kompletterar varandra verkligen på ett fint sätt.


Nygammalt album: Lucinda Williams

Efter hyllade plattan Blessed 2011 valde Lucinda Williams att bryta med skivbolaget Lost Highway och ge ut sina skivor på eget bolag. Så vad gör en nybliven "skivbolagsdirektör" när suget att ge ut en platta överstiger drivkraften att skriva nya sånger? Enkelt, man släpper den redan utgivna plattan Sweet old world på nytt. Spekulativt och småcyniskt? Skulle kunna vara, men Lucinda Williams lyfter de här 25 år gamla låtarna och fyller dem med så mycket nerv, närvaro och dyrköpt erfarenhet att de låter som nya. Imponerande,

Se mer från - Skivor V41
Mest läst