Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  In flames på Bråvalla 2015. Bild: Pontus Lundahl

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  In Flames spelar under eventuella trafikkaoset

  Råden är enstämmiga från polisen, Västtrafik och Got event när det kommer till kvällens konsert på Scandinavium med svenska rockbandet In Flames. Men i hur god tid man bör vara ute, därom råder oklara besked.

  In Flames spelar i kväll på Scandinavium, en konsert som tros locka storpublik. Det innebär att tusentals hårdrockfans har ett skriande behov att ta sig till Scandinavium i kväll, och det i så pass god tid att de inte missar de första glödande riffen till Drained. Somliga lär dessutom vilja få sig lite av förbandet Five finger death punch till livs.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Men säkerhetspådraget inför EU-toppmötet försvårar. Västtrafik spår stora förseningar i lokaltrafiken till följd av att polisen stängt av trafiken på flera platser i staden, vilket GP tidigare har rapporterat om.

  Mikael Persson, PR- och kommunikationsansvarig på Got event, säger att de tillsammans med arrangören Live nation har varit väldigt tydliga i kommunikationen med besökarna. 

  – Vi har rått dem som ska på konserten att vara ute i extra god tid. Restaurangerna på Scandinavium öppnar vid 18-tiden, man får själv göra bedömningen när man ska lämna hemmet för att hinna.

  Samma bekymmer under Cats

  Liknande problem uppstod i samband med framförandet av musikalen Cats på Scandinavium, minns han. Då marscherade en nazistisk organisation i anslutning till arenan och Svenska mässan, vilket ledde till störningar i trafiken. 

  – Det var många som hörde av sig till oss då och var missnöjda över att inte ha kunnat komma fram. Men arrangören löste det genom att erbjuda att byta biljetterna till ett senare speldatum.

  Men det är knappast tillämpligt i kväll?

  – Nej, det är inte tillämpligt. 

  Ser du några eventuella säkerhetsrisker med att så många konsertbesökare tar sig till arenan i överfulla spårvagnar och har bråttom med att komma in?

  – Vi på Got event känner oss trygga med polisens arbete och att de löser det på bästa sätt. 

  Polisen region Västs presstalesperson Tommy Nyman tror inte att det kommer att bli några säkerhetsbekymmer, så länge allmänheten följer deras råd att påbörja sin resa till arenan långt i förväg. 

  – Till toppmötet har vi en av de största poliskommenderingarna i modern tid. Vi har alltså poliser utplacerade över hela Göteborg. Det vardagliga livet ska fungera som vanligt, säger han.

  Så tänker Västtrafiks kommunikatör

  Hos Västtrafik sjungs föga överraskande samma melodi som hos polisen och Got event. Lena Jovén vid företagets presstjänst tillägger att man bör hålla sig uppdaterad via Västtrafiks hemsida och lokalradion. 

  – Vi vågar inte ge någon rekommendation på hur långt i förväg man ska åka dit. Det kan vara olika för olika människor vad man känner sig bekväm med. Och vi vet ju lika lite som alla andra hur det kommer att se ut, säger hon.

  Men om du personligen skulle gå på In flames-konserten?

  – Ja du. Då hade jag nog lagt på ungefär en timme personligen, i alla fall som jag tänker. Men det är ingen officiell rekommendation. 

  GP har sökt Live nations kommunikationschef Kristofer Åkesson. Han svarar via sms att gångtrafik tar sig fram som vanligt, biltrafiken är besvärligare och kollektivtrafiken likaså. "Vi har tät dialog med myndigheterna och skulle något i läget eller deras rekommendation ändras kommer vi agera därefter."

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.