Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Girlschool till Statementfestivalen

Statement på Bananpiren fortsätter boka artister. Senast i raden är brittiska heavy metal-bandet Girlschool från London.

Girlschool var ett av de första helt kvinnliga hårdrocksbanden som slog igenom på 70-talet. I år firar det brittiska bandet sitt 40-årsjubileum med att uppträda på bland annat Sweden Rock i Sölvesborg och på Bananpiren i Göteborg i slutet av augusti.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Publiken kan vänta sig ett vilt, energiskt set med mycket balls, säger Girlschool i en kommentar.

Girlschool består numera av originalmedlemmarna Kim McAuliffe (sång & gitarr), Enid Williams (sång & bas) och trummisen Denise Dufort, samt den förhållandevis nya gitarristen Jackie Chambers. De släppte sitt senaste album Guilty as sin i november 2015, och ser fram mot att få uppträda på en musikfestival för kvinnor, icke-binära och transpersoner.

– Vi blev nobbade av en festival en gång, som det hade gått bra på tidigare, för att de redan hade ett kvinnligt band! När affischerna som visade bristen på kvinnor på festivalscener cirkulerade för ett tag sen, belyste det hur lite som har ändrats sedan vi började spela för 40 år sedan. Rock och metal är väldigt macho men vi spelar musiken vi vill spela – det handlar om attityd, säger bandet i en kommentar.

Förutom Girlschool har Statementfestivalen även gjort klart med Stina Velocette från Göteborg och det psykedeliska rockbandet Maida Vale från Gotland.

Även Frida Hyvönen, Beatrice Eli, Ionnalee, Maxida Märak, Joy, Det brinner, Alice B och Dolores Haze m.fl. kommer att uppträda på musikfestivalen på Bananpiren 31 augusti till 1 september.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.