Foto: TT
Foto: TT

Gangnam Style inte längre störst på Youtube

Sydkoreanska artisten Psy dominerar inte längre Youtube med "Gangnam Style". Nu har "See you again" med Wiz Khalifa och Charlie Puth blivit den mest sedda videon på Youtube.

ANNONS
|

Även jättar kan falla. Förra månaden avslöjade magasinet Forbes att svenska Felix "Pewdiepie" Kjellberg inte längre är den bäst betalda innehållskaparen på Youtube, och nu har en till etta ramlat ner från toppen - sydkoreanska Psys musikvideo till"Gangnam Style".

När videon publicerades 2012klättrade den snabbt upp på topplistan och blev ett världsfenomen. Under femårs tid dominerade den därefter Youtubes mest sedda klipp och har i skrivande stund2894560034 visningar. En annan musikvideo har nu dock gått om "Gangnam Style" under måndagen, skriver BBC.

Hedrar Paul Walker

2015 släpptes Wiz Khalifa och Charlie Puthsballad "See you again" som skrevs för actionfilmen "Furious 7" och hedrade skådespelaren Paul Walker som gick bort i en bilolycka innan filmen hann bli färdigställd.

ANNONS

Musikvideo nådde en miljard visningar på ett halvår, och har i skrivande stund setts 2895808245 - alltså cirka 300 000 fler gånger än "Gangnam Style".

Kort tid på toppen

Av de 20 mest sedda klippen på Youtube är samtliga utom tremusikvideor. Tredjeplatsen håller Justin Bieber med "Sorry" medan en helt annan video klättrat sig otroligt snabbt upp till toppen - och har möjlighet att knycka förstaplatsen inom kort.

Luis Fonsis musikvideo till "Despacito" har setts nästan 2,5 miljarder gånger på mindre än ett halvår, vilket innebär att den slagit alla tidigare rekord under samma tidsperiod.

ANNONS