Eric Clapton hyllar Avicii på nytt julalbum

I oktober släpper Eric Clapton sitt första julalbum. Men det mest överraskande är inte att julskivan kommer redan i oktober, det är att Clapton hyllar Avicii.

ANNONS
|

Den brittiske musiklegendaren Eric Clapton slog igenom redan på 60-talet och har släppt mängder av album genom åren. Men det är först nu som 73-åringen samlat sig för ett julalbum. Redan den 12 oktober kommer skivan Happy Xmas, som amerikanska Billboard beskriver som en blandning av gamla klassiker och lite mindre kända jullåtar.

En av de mer kända låtarna, Jingle bells, visar sig dessutom vara tillägnad den svenske världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling som gick bort i våras och som Eric Clapton enligt Billboard var djupt imponerad av. Den officiella titeln på låten är Jingle bells (In memory of Avicii).

ANNONS

– Jag tänkte mig att de här jullåtarna kunde göras med en lätt bluestouch och jag började fundera på hur jag skulle spela de bluesiga delarna mellan sångpartierna, säger Eric Clapton till Billboard.

Albumet som är producerat av Simon Climie blir Eric Claptons första sedan I still do som släpptes 2016.

Happy Xmas låtlista

1. White christmas

2. Away in a manger (Once in royal David’s city)

3. For love on christmas day

4. Everyday will be like a holiday

5. Christmas tears

6. Home for the holidays

7. Jingle bells (In memory of Avicii)

8. Christmas in my hometown

9. It’s christmas

10. Sentimental moments

11. Lonesome christmas

12. Silent night

13. Merry christmas baby

14. Have yourself a merry little christmas

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS