Årets Way out West kan slå rekord

ANNONS
|

Förra året hade Way out West premiär för sin musikkonferens där folk inom branschen kunde träffas för att diskutera musikens framtid. Omkring 800 personer beräknas ha besökt tillställningen och än så länge har över 1 000 personer ackrediterat sig för årets upplaga. Samtidigt, säger Patrick Fredriksson på Luger, att mycket också tyder på ett rekordår för musikfestivalen i stort då passen sålt mycket snabbare än tidigare.

– Jag vågar nästan säga att vi kommer vara slutsålda i ganska god tid innan festivalen.

I årets program för WoW Music Conference räknar Luger med 10-15 programpunkter. ”Sync” handlar om hur musik samverkar med film, reklam och tv och gästas av bland annat Thomas Golubic som varit music supervisor för bland annat Breaking Bad, Six Feet Under och The Walking Dead. I ”Music Film” pratas det om musikdokumentärer med bakgrund i att Håkan Hellströms Ullevispelning blev biofilm.

ANNONS

Programpunkten ”Events and destinations” kommer diskutera evenemang och destinationer och hur dessa synkar med varandra. På plats syns bland annat Camilla Nyman från Göteborg & Co. Även Volvo och Nike dyker upp på en punkt som heter ”Music & Brands” och handlar om vilken betydelse musik har för varumärken.

I framtiden tror Patrick Fredriksson på Luger rentav att Way out West Music Conference kan komma att täcka ännu fler ämnen än musik.

– Vi vill att Way out West ska bli en hubb för utveckling. Just nu är det en Music Conference men det kanske blir en Creative Conference i framtiden. Det pulserande hjärtat är i musiken men det kan finnas närliggande delar i mode och att det kan kopplas till musik och film.

Och hur ser framtiden ut för Way out West i stort?

– Vi fyller tio nästa år så i och med det har vi väldigt stora planer. Men jag vågar inte avslöja mer än så.

Fakta: Way out West 2015

När: 13-15 augusti.

Vad: Musikfestivalen Way out West, klubbfestivalen Stay out West samt filmfestival och musikkonferens.

Artister i urval: Beck, Patti Smith, Florence & the Machine, First Aid Kit och Emmylou Harris.

ANNONS
ANNONS