Måns Zelmerlöw avslutade Kulturkalaset

ANNONS
|

Allt börjar med att sponsorn Haribou kastar ut godis till den jublande publiken. I samma veva sätts tonen för den totalt genomkommersialiserade tillställningen som Rix FM Festival är. Fast det känns fånigt att klaga på sådant när de ändå bjuder på några av popsveriges mest aktuella artister utan någon som helst kostnad. Vi får både popgodis och vanligt godis.

Adam Alsing och Laila Bagge är kvällens värdar och efter deras introduktion avlöser artisterna varandra i högt tempo för att spela några låtar var.

Simon Erics öppnar med inte en utan två stycken vissellåtar och följs sedan upp av en fartig Dinah Nah, en finstämd Albin och en hes Sabina Ddumba som lyckas kämpa sig igenom sin olyckligt döpta hitlåt Effortless. Därefter drar stämningen igång på allvar när norska Madcon jämfotahoppar in på scen till Beggin.

ANNONS

Formatet att spela en hitlåt och sedan pitcha en ny singel för publiken är något alla artister på plats gör. Marknadsföring löper som en röd tråd genom hela festivalen. Mellan varven ser vi till att jubla åt sponsorerna och sedan tar vi en "groupie"-bild med artisten. Sen tar vi en till med nästa. Och nästa. Publiken är dock sockerstinn och på tårna så gott som hela vägen genom den två och en halv timma långa showen. Ganska imponerande inte minst av alla barn, tweens och teens på plats som dansar, viftar med armarna och sjunger allt vad de orkar i både Loreens Euphoria och Jakob Karlbergs sommarplåga Fan Va Bra.

Inte särskilt överraskande får Zara Larsson det största mottagandet från publiken och som tack bjuder hon på en tajt men ledig trestegsraket av Carry You Home, Uncover och Lush Life. Något rafflande progressivt mellansnack blir det dock inte men publiken skriker lika högt för det.

Kvällens höjdpunkt följer dock efter det då Danny Saucedo plötsligt dyker upp oannonserad och på ett strålande humör för att vara lite snygg, sjunga några rader från Amazing, samt introducera sin flickvän Molly Sandén. Själva höjdpunkten är när Molly Sandén sedan i fuldansnumret Like No One´s Watching drar upp massa folk på scen och tillsammans med Danny (som inte vill hålla sig undan), sina egna och Zara Larssons dansare och de uppdragna från publiken startar världens fulaste och samtidigt vackraste dansfest.

ANNONS

Efter det är det bara för Måns Zelmerlöw att gå in, ta emot folkets jubel och stänga kalaset med Heroes och en knuten näve i luften. Så fort han lämnat scenen skingras publiken i ett nafs och fortsätter ut i staden. Förmodligen i jakt på mer godis.

Publik: “Det är folk ända ner till Brasserie Lipp” enligt Adam Alsing.

Bäst: Molly Sandén (och Danny Saucedos) fuldansfest.

Sämst: Simon Erics unkna bikinibrudvideo.

ANNONS