Kalle Westerdahl i enmansföreställningen Man i djungeln
Kalle Westerdahl i enmansföreställningen Man i djungeln

Lunchteater på Pustervik

ANNONS
|

- Jag tänker mig att man kommer vid lunchtid, börjar äta och sedan sätter teatern igång. Det blir ett lite annat format på barscenen med snabbare puckar och lite intimare känsla, säger Hellen Smitterberg, konstnärlig ledare på Pustervik.

Först ut på den nya lunchteatern är Man i djungeln av och med Kalle Westerdahl från Teater Limbo i Stockholm, följt av den göteborgsbaserade gruppen Play Teaterkonst. Tanken är att man skall presentera teaterkonstellationer ifrån olika städer och Hellen Smitterberg ser även gärna nya grupperingar ta form till den nya arenan. Själva föreställningarna kommer vara något kortare än de man erbjuder på Stora scenen och hålla på i en 30-40 minuter.

ANNONS

- Det kan även komma att innehålla andra sorters scenkonst. Men vi börjar med att testa i sex måndagar i rad för att se hur det går. Vi har en stor lunchpublik som jag hoppas tar sig en trappa upp för det här.

Man kommer dels att kunna köpa förköp till föreställningarna, men det går lika bra att helt enkelt slinka in på lunchen, i mån av plats. Premiär av Händelser vid lunch blir den 22:a september.

ANNONS