Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild: Pontus Lundahl/Janerik Henriksson
Bild: Pontus Lundahl/Janerik Henriksson

Little Jinder har opererats

"Be för mig", skriver hon till fansen.

Texten börjar efter klippet.

"Imorgon opererar jag stämbanden! Be för mig! Hejdå". Så skriver artisten Josefine Jinder, mer känd som Little Jinder, i ett inlägg på Instagram. Under tisdagen genomgick hon en operation och måste nu dra sig tillbaka tillfälligt för att vila rösten. Anledningen var att läkarna i somras upptäckt en cysta på hennes stämband. 

 – Det är det som gör att jag är så hes hela tiden. Men det är inte en sådan big deal om man tar hand om det efteråt. Så jag måste operera bort den, sedan vara tyst i två veckor så att det läker ordentligt, och sedan öva upp rösten på nytt, sade hon  då i en intervju med TT.

LÄS MER: Little Jinder, en talang som berör

Bevisligen har hon gott om stöd bland de sina. Under Instagram-inlägget som publicerades i måndags får hon uppmuntrande tillrop av  både fans och vänner, däribland Kakan Hermansson, Nina Persson och Rebecca & Fiona.

 

Imorgon opererar jag stämbanden! Be för mig! Hejdå

Ett inlägg delat av Little Jinder (@littlejinder)

Nina Persson, sångerska i Cardigans och soloartist med aliaset A Camp, skriver att hon själv genomgått en liknande process:

"Ah @littlejinder, det var det svåraste  jag har gjort en gång. Det svåraste är att vara tyst efteråt! Lycka till! <3"

Måste vara helt tyst

Under de två veckorna får Josefin Jinder inte tala över huvud taget. Dessutom behöver hon vila upp sig och samla krafterna ordentligt – i åtta veckor. Den första veckan efter operationen beger hon sig till ett spa för att inleda viloperioden. 

 – Det kommer nog bli rätt sjukt, men helt klart värt det. För det här är också ganska jobbigt, det är så himla mycket dagsform. Ibland märker jag inte av det, och ibland känner jag mig jättetrött i halsen – att jag kommer behöva pressa på ganska hårt för att få fram en trevlig ton. Det ska bli skönt att slippa bara, den där eviga oron över att man inte kanske kan leverera, säger hon till TT. 

Sedan blir det av allt att döma full rulle igen. Nästa månad släpps hennes nya album, och Jinders vana trogen lär det åtföljas av ett ihärdigt turnerande på landets klubbar och nöjesparker. 

 

Fakta: Little Jinder

Född 1988. Jinder skivdebuterade 2008 med Polyhedron E.P, och hennes första svenskspråkiga album släpptes 2014.

Förra hösten medverkade hon i tv-programmet Så mycket bättre och var även en av programledarna i fjolårets Musikhjälpen. Nästa månad, i oktober, släpps hennes fjärde album.

Mest läst