Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  "Det nya programmet är helt annorlunda", säger Linda Lindorff om "Förlåt mig" som nu gör comeback i tv. Arkivbild.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Lindorff gör nya Förlåt mig

  Utskällda tv-programmet Förlåt mig gör comeback. Skuldtyngda personer söker upp nära familjemedlemmar och gamla vänner där tilliten har brustit.

  TV4-gruppen väcker liv i ännu ett 1990-talsformat. Förlåt mig sändes ursprungligen i TV4 1994 och sedan i TV3 1995 under ledning av Agneta Askelöf. Deltagarna fick hjälp med att hitta en person som de haft en konflikt med för länge sedan och be denne om förlåtelse inför studiopublik och tittare.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Originalserien föregick reality-tv:s intåg i Sverige, och fick en hel del kritik för att utnyttja folks känslor.

  "Lite fördömande"

  I den nya versionen, som sänds i TV4:s systerkanal Sjuan, har man lämnat studion för att möta människor i deras egen vardag. Linda Lindorff, kanske mest känd från Bonde söker fru, är programledare.

  - Det nya programmet är helt annorlunda. I föregångaren var tonen i tv-studion nästan lite fördömande. Tittarna var nog inte riktigt beredda på att höra folk prata känslor i tv. Det är en annan tid nu, i dag är man hyfsat van vid att det pratas känslor i tv. Jag tycker att det nya påminner lite om Spårlöst, säger hon.

  "Mått så dåligt"

  Bland personerna som ber om förlåtelse finns en mamma som förlorade ett av sina tre barn när hon var ung. I sorgen kände sig den äldste sonen försummad, och bröt till slut kontakten. En annan deltagare ångrar ett lån på 500 kronor som aldrig betalades tillbaka och ledde till osämja.

  - I de flesta fall har personerna mått så dåligt och det har gått så lång tid, de skäms och tampas med ångest. Man är så ledsen för att man har gjort något som har förstört så mycket och så rädd att det inte ska gå att rätta till. Och så har det varit i några fall, alla historier slutar inte lyckligt, säger Linda Lindorff.

  Förlåt mig får premiär i Sjuan den 22 mars.