Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

180209-melfestliamoo-597965_se.gp_1.jpg
"Att få ta hem grejen, det hade varit helt sjukt. Men vi får se, jag ska försöka göra mitt bästa", säger Liamoo, som på lördag debuterar i Melodifestivalen.

Liamoo schlagerdebuterar på hemmaplan

För drygt ett år sedan vann han "Idol". Nu är Liamoo en av de stora favoriterna i Melodifestivalens andra deltävling.

Det har varit relativt tyst om Liamoo, eller Liam Cacatian Thomassen som det står i passet, sedan han vann TV4:s "Idol" i december 2016. I stället för att hetsa ut material har han låtit musikskapandet ta sin tid.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det är många människor där ute som kanske ser det som att jag har försvunnit men det är bara för att jag har jobbat i studion och varit ute och spelat. Redan en månad efter vinsten sa folk att jag var borta. Men man måste förstå att det tar lite tid att skapa musiken, låtarna finns inte bara, säger han.

När Liamoo så blev tillfrågad om han ville vara med i Melodifestivalen tvekade han inte – även om det så sent som för två år sedan inte var något som han hade räknat med att någonsin göra.

- Nu var det en självklarhet, för jag älskar att stå på scenen och "Mello" har alltid verkat roligt. Många kanske har bilden av att jag inte har velat vara med men det är ingen som har ställt mig den frågan, säger han.

Episkt bidrag

Liamoo ställer upp med bidraget "Last breath" där han rappar verserna och sjunger refrängerna.

- Jag känner mig väldigt nöjd med den här låten för den är personlig, väldigt levande, lite episk. Jag känner absolut att jag får visa vem jag är i den.

Redan i "Idol" gjorde han sig känd för att lägga mycket tanke bakom sina framträdanden. Han ville sticka ut jämfört med de andra deltagarna och göra något som tittarna skulle komma ihåg.

I Melodifestivalen tänker Liamoo likadant – fast större.

- Det är mest bara jag och så händer det coola grejer runtomkring. Nu har jag ju lite mer "space" att jobba med på scenen så ja, det ska bli kul.

Tar inget för givet

Han har länge varit en av de stora favoriterna i deltävlingen i Göteborg. Enligt spelbolagen är det i princip säkert att han kommer att gå direkt till final.

- Jag har fått väldigt många meddelanden om de här oddsen och att jag ska vara en favorit. Det visar ju på något sätt att folk tror på mig vilket jag uppskattar från djupet av mitt hjärta. Men folk har ju inte hört låtarna. När programmet är i gång, det är då vi får se vad människor verkligen tycker, säger Liamoo.

TT: Det känns inte som en jobbig press?

- Nej, jag ser det inte som det. Jag ser det som en komplimang och det är skönt att veta att folk faktiskt tror att det kan gå. Men jag tänker inte "jinxa" någonting och jag tänker inte ställa in mig på att det verkligen kommer att bli så för vad som helst kan hända. Jag ska bara försöka göra mitt bästa, hålla tummarna och sjunga på och så får vi se.

Melodifestivalens andra deltävling sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

Fakta: Liamoo

Heter egentligen Liam Cacatian Thomassen. Född 1997, uppvuxen i Göteborg.

Slog igenom i "Idol" 2016 då han fick hembesök av juryns Quincy Jones III som delade ut en guldbiljett. Liamoo hade själv aldrig haft en tanke på att söka till "Idol" men hoppade ändå på tåget och fick gång på gång ta emot juryns hyllningar.

Vann "Idol" i december 2016 efter att ha besegrat Rebecka Karlsson och Charlie Grönvall i Globen och fick ge ut vinnarlåten "Playing with fire". Under 2017 släppte han singlarna "Burn" och "It ain't easy".

Aktuell i Melodifestivalens andra deltävling där han tävlar med bidraget "Last breath".

Fakta: Startfältet i Göteborg

1. Samir & Viktor: "Shuffla"

2. Ida Redig: "Allting som vi sa"

3. Jonas Gardell: "Det finns en väg"

4. Margaret: "In my cabana"

5. Stiko Per Larsson: "Titta vi flyger"

6. Mimi Werner: "Songburning"

7. Liamoo: "Last breath"

Mest läst