Lena Dunham: "Sushi är kulturell appropriering"

Girls-regissören håller med om att sushi kan uppfattas som kulturell appropriering. Lena Dunham tycker att eleverna på hennes gamla skola har rätt som kritiserar sushin i skolmatsalen.

ANNONS
|

Lena Dunham stöttar de studenter på sitt gamla college som protesterar mot serveringen av maträtter som sushi i matsalarna, skriver Dazed. Studenterna menar attdet är kulturell approprieringatt servera asiatisk mat.

Regissören bakom Girls tog studenten från Oberlin college, en liten liberal konstskola, 2008. I en intervju med Food & wine magazine ifrågasatte Lena Dunham det okänsliga användandet av japansk mat i hennes förra skolas matsal.

- Det pågår just nu stora diskussioner på Oberlin, där jag gick i skolan,om kulturell appropriering och huruvida det är respektlöst mot vissa kök att servera skolmatsversioner av sushioch banh mi. Media har skrivit om det som "Hur crazy är Oberlin kids?" Men för mig var det härfaktiskt spot on, sa Lena Dunham.

ANNONS

Studenter på universitetet, som ligger i Ohio, började demonstrera mot köket de serverades i november förra året. Sedan dess har bland annat the New york post gjort sig roliga över deras "gastronomiska korrekthet".

De boende på skolan, varav några är internationella sudenter, har påpekat att matlagningen är långt ifrån autentisk. Bland annat har risetinte varit tillräckligt kokat, och devietnamesiskaoch japanska tillbehören har använts på ett respektlöst sätt. Studenterna menar att man måste göra skillnad påvad som är ett kök med mångfalld och vad som är kulturell appropriering och att ta asiatiska recept och använda dem som man vill.

ANNONS