Lars Melin.
Lars Melin.

Lars Melin ska leda regionteatern

ANNONS
|

Lars Melin kommer närmast från Smålands Musik och Teater i Jönköping där han varit konstnärlig ledare och teaterchef. Lars är skådespelare och regissör, främst på teaterscenen, men också inom film och tv.

Enligt Regionteater Väst så är det framförallt hans mångåriga erfarenhet från scenkonsten för barn och unga som gör att valet föll just för honom.

– Lars delar vårt stora engagemang och intresse i den unga publiken. Han har också lång erfarenhet som regissör och har arbetat som konstnärlig ledare sedan 2011. Vi hade närmare 50 sökande till tjänsten, många väldigt väl kvalificerade. Jag tolkar det stora intresset som att det går bra för Regionteater Väst och för scenkonsten för den unga publiken, säger Susanna Dahlberg, VD, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Lars Melin är 48 år och bor i Lerum. Han börjar på Regionteater Väst vid årsskiftet och efterträder då Pelle Hanæus, som varit konstnärlig ledare sedan 2013.

– Det här känns otroligt roligt! Jag är grymt peppad! Tjänsten på RTV är en tjänst som jag har sökt tidigare. Det är alltså en teater som jag har velat till länge. När jag såg annonsen blev min längtan tillbaka till barn- och ungascenen för stor, säger Lars Melin i ett pressmeddelande.

Regionteater Väst Teater finns i Uddevalla. I Borås finns produktionen för dans. För RTV Dans är Camilla Ekelöf fortsatt konstnärlig ledare.

ANNONS