Veckans bästa fester!

Patriarkal standup, Familjen-spelning, ny powerballadfest och klubbpremiär. Helgen ser lovande ut, för den som vågar sig ut i pollenstormen.

ANNONS
|
Bild: Julia Lindemalm /SR

Lördag 12/4

Elinor Svensson: Patriarkatets För- och Nackdelar

Ståuppklubben, 20–22, 18 år, 150 kr

Elinor Svensson är nästan lite skrämmande och därför bra. Nu låter det som att jag tycker att kvinnor som gör något utöver att niga och pipa är ruskiga varelser, men inte alls. Vissa komiker fräser bara som stora kattdjur under sina rutiner, och det är också så du vill ha dem. Svenssons nya föreställning känns giftig redan på idéstadiet. Ståuppklubben, omsluten av den milt alkoholiserade energi som Henriksbergs undervåning erbjuder, lär passa henne fint.

LÄS MER:"Vi är de bästa komikerna i Sverige"

Fredag 13/4

Familjen

Hoki Moki, 22–03, 18 år, 190 kr

Familjen är så mycket mer än Det Snurrar i Min Skalle. Han har även en intressant dialekt. Han har också varit involverad i en kortfilm som heter Palmegruppens Långlunch. Ni ser. Bäst är Johan T Karlsson ändå på att döda alla ansatser till självkontroll hos sin publik. Skåningens spelning inne i Hoki Mokis ynkliga klubbrum lär bli intim. Eller om man vill vara mindre romantisk: omänskligt trång. Söker du snabb lycka föreslår jag att du går hit.

ANNONS
Johan T Karlsson, mer känd som Familjen.
Johan T Karlsson, mer känd som Familjen. Bild: Christine Olsson/TT

Premiär: Klubb Rörelsen

Oceanen, 17–01, 20 år, inget inträde

Klubb Rörelsen vill etablera en ”peppig stämning”, vilket naturligtvis låter obehagligt. Men gott hopp för alla individer som ställer sig misstänksamma till begreppet "pepp", klubben ser även ut att ha andra kvaliteter. Som att en av premiärkvällens plattvändare heter DJ Lovefuck. Eller som att tillställningen börjar vid den excentriska tiden 17. Arrangörerna ska också låta en stor, vild vägg av afrobeat och dancehallmusik tippa över alla besökare. Inte dumt.

Lördag 14/4

Premiär: True Love - Första Dansen,

Auktionsverket Kulturarena, 22–03, 23 år, 200 kr

Vissa kvällar är bara kroppen helt öppet för ballader. När huvudet vill ha dundrande kåtgospel som lovsjunger Den Stora Kärleken. Nya stället True Love, en av få powerballadklubbar i Göteborg, ska ta vara på exakt denna mänskliga svaghet. Oavsett om du är genomgående kall eller nykär lär du hitta låtar här som träffar själen rent. Gråsossen i mig blir dock ond över det höga priset.

LÄS MER:Ny klubb för powerballader

Earthless + Comet Control + Hassan K

Truckstop Alaska, 21-03, 20 år, 180 kr

Är du på omdömeslöst humör? Bra. Ikväll intar powerrocken, denna ljuva styggelse, Truckstop Alaska. Huvudbandet Earthless musik har ett driv som enligt arrangörerna är ”starkare än någonsin”. Resten av kvällens artister lär svära trohet till samma hetsiga temperament. Det är bara att lägga lite plast om tankeverksamheten, kasta in den i kylen, gå ut genom dörren och ta bussen till Karlavagnsgatan. Alltså lämna förnuftet hemma. Det var vad jag ville säga.

ANNONS

LÄS MER:Enorm technofest på Bananpiren

ANNONS