Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/4

  Union Carbide återförenas på Liseberg

  Göteborgs legendariska rockband Union Carbide återförenas. I slutet av augusti spelar Ebbot & co på Liseberg. – Vi ska fylla stället. Det är tanken, säger basisten Adam Wladis.

  Union Carbide Productions albumdebuterade 1987 med In the air tonight. Med inspiration från bland annat Captain Beefheart, The Stooges och Black Flag skaffade de sig snabbt ett rykte som ett stökigt och röjigt liveband med den redan då extroverte Ebbot Lundberg som frontfigur.

  Återförenades i Spanien

  Bandet splittrades 1993 och har sedan dess återförenats i omgångar, bland annat för minnesvärda spelningar på Hultsfredsfestivalen och Öyafestivalen 2003, och så sent som förra sommaren vid rockfestivalen Azkena i närheten av spanska Bilbao.

  Nu samlas gänget på nytt för två spelningar i Sverige, på Lisebergs stora scen 24 augusti och på Gröna Lund 6 september.

  – Det kommer att handla om det vi gjorde på 80-talet, dvs de två första plattorna, plus att vi kommer, som ett litet 30-årsjubileum, att offentligt släppa livespelningen vi gjorde på CBGB i New York 1988 på vinyl och kanske även en ny singel, säger Ebbot Lundberg i en kommentar.

  Fokus på de första albumen

  Sommarens uppställning blir samma som vid konserten i Spanien: Ebbot Lundström, Henrik Rylander, Per Helm, Patrik Caganis, Billy Cervin från Indigo Children och Adam Wladis, som ser fram mot de båda konserterna.

  – Vi kommer att köra låtar framförallt från de två första Carbideplattorna, även om det kan smyga sig in några överraskningshits av annan karaktär också, berättar Adam Wladis, som har goda minnen från bandets spelning förra sommaren.

  – Det gick väldigt bra! Dels lät det piggt, ingen av oss är ju särskilt ringrostig som musiker, dels märkte vi på publiken att de gillade oss. Många hade rest från andra håll i Europa bara för att lyssna på oss.

  Union Carbide Production återförenas i sommar för två spelningar.. Bild: Collage

  När Union Carbide gick skilda vägar 1993 bildade Ebbot Lundberg och de båda medlemmarna Ian Person och Björn Olsson The Soundtrack of Our Lives. De två sistnämnda medverkar dock inte vid sommarens båda konserter.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.