Elis Hoffman fick TT: stora fotopris.
Elis Hoffman fick TT: stora fotopris.

TT:s fotopris till Elis Hoffman

ANNONS
|

"Vad är det som leder oss genom livet, vad formar oss?" Den frågeställningen utgjorde startpunkten för Elis Hoffmans fotoprojekt "Fading". Fotografierna togs på platser han aldrig tidigare hade besökt, människorna på bilderna var totala främlingar för honom innan han började sitt arbete.

På onsdagen belönades den 31-årige fotografen med TT:s stora fotopris vid en gala på Rival i Stockholm. Juryn hyllade den egensinniga gestaltningen, där varje enskild bild verkar rymma en berättelse i sig. Bilderna har publicerats i boken "Fading" som kom lagom till mässan Paris Photo i november.

Elis Hoffman är född i Kista och är utbildad vid Fotoskolan i Göteborg samt Nordens Fotoskola, Biskops Arnö. Sedan 2007 jobbar han som frilansfotograf, men avsätter halva sin tid till att göra bok- och utställningsprojekt.

ANNONS

TT:s stora fotopris ges varje år till en yrkesverksam fotograf som "bäst skildrat det svenska samhället". Elis Hoffman fick priset i konkurrens med Maja Daniels och Simon Berg. TT:s fotostipendium på 30 000 kronor gick till Rebecka Uhlin.

ANNONS