Sommar i P1Inge ThulinFoto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Sommar i P1Inge ThulinFoto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Thulin plockar russinen ur kakan

Inge Thulin slänger gärna in namn som Obama, Jeltsin och Trump i sitt sommarprat, men det verkligt intressanta i hans yrkesliv får vi inte höra något om.

ANNONS
|

Inge Thulin, företagsledare

22 juli 2018

Han har arbetat på den amerikanska jättekonglomeratet 3M i större delen av sin karriär, varit rådgivare åt Barack Obama och Donald Trump och gjort affärer världen över. Allt det där pratar Inge Thulin gärna om. Hur han föreläste på kloss an till Mitt Romney, och sålde en hjärt- och lungpump till Boris Jeltsin.

Lägg till det några luddiga visdomsord (ungefär: "allt är möjligt, eftersom det gick bra för mig") och en liten dos självironi som inte riktigt väger upp för alla klappar på axeln Thulin ger sig själv.

Thulin säger att en ledare aldrig får avvika från sina grundläggande värderingar, i hans fall hållbarhet, inkludering och mångfald. Det var därför han till slut lämnade president Donald Trumps näringslivskommitté efter dennes uttalanden om Charlottesville, trots att han verkar gilla Trumps stil i övrigt.

ANNONS

Med det i åtanke hade det varit intressant att höra Thulins tankar om 3M:s segdragna konflikter kring de miljökatastrofer de gav upphov till i och med framställningen av cancerogena PFAS på 70-talet.

Sommarpratare 23 juli: Beatrice Fihn, generalsekreterare för ICAN

ANNONS